Luna Herbagen
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

8 alimente pentru oase sănătoase

8 alimente pentru oase sănătoase
     

Dacă vrei sa eviți să ai oase fragile la bătrânețe, acum trebuie să ai grijă de sistemul tău osos. Parola acestei evitări este calciul și vitamina D.

Consumarea calciului și a vitaminei D nu trebuie neglijată nici în tinerețe dar nici la bătrânețe. Deoarece în tinerețe acești nutrienți ajută la constuirea unei mase osoase putenice, iar dacă a apărut deja osteoporoza, acești nutrienti opresc înaintarea bolii, evitând astfel fracturile.
Iată alimentele care ajută la captarea calciului și a vitaminei D în organism:

1.Iaurt: o cutie de iaurt pe zi poate conține trei sfert din cantitatea necesară zilnică de calciu de care are nevoie organismul. Însă este bine de știut că iaurturile grecești bogate în proteine conțin mai puțin calciu decât celelalte.

2.Lapte: dintr-un pahar de lapte fără multă grăsime, poți face rost de asemenea de trei sfert de calciu necesar organismului, și este o bună sursă de vitamina D.

3.Brânza: trebuie consumată cu moderație, pe lângă aportul de calciu și vitamina D, aceasta oferă organismului și grăsimi staturate.

4.Sardinie: conservele de pește conțin foarte mult calciu și vitamina D, consumă sardinele între-o salată sau pe o felie de pâine prăjită cu legue proaspete.

5.Ouă: într-un ou găsim 6% din necesarul zilnic de vitamina D, și anume în gălbenuș, așa că folosește și galbenușul în mâncare nu doar albușul.

6.Somon și  ton: în somon găsim acizi grași omega 3, care au rol cardioprotector, și de asemenea in 10kg putem acumula tot necesarul zilinic de vitamina D. Și tonul este o sursa la fel de bună, în 10kg găsim 39% din necesarul zilnic de vitamin D.

7.Spanac: dacă nu îți plac lactatele, spanacul este o sursă bună de calciu. O cană de zeamă de spanac fiert conține un sfert din necesarul zilnic de calciu, de asemenea conține și fibre, fier și vitamina A. Și alte legume verzui, cum este varza sunt sursă bună pentru acumularea acestor minerale.
 
8.Cereale vitaminizate și sucul de portocale: numeroase cereale și sucul de portocale sunt îmbogățite cu calciu și vitamina D. Dacă nu ai timp să gătești, din aceste alimente poți acumula necesarul zilnic de calciu și vitamina D. Iar vitamina C din sucul de portocale ajută absorbția mai bună a calciului.

+1 Mișcare în aer liber: mișcarea ajută la construirea și mentinerea masei osoase, iar soarele stimulează organismul la producția vitaminei D.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.