Luna VivaNatura
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

7 Sfaturi pentru curățarea sănătății de primăvară

7 Sfaturi pentru curățarea sănătății de primăvară
     

 

Primăvara este un anotimp minunat și totodată un moment oportun pentru a-ți regândi dieta, activitatea fizică, rutina de somn și multe altele. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să acorzi sănătății tale o atenție suplimentară în această primăvară:

1. Consumă multe fructe și legume proaspete de sezon – Primăvara și vara sunt o perioadă excelentă pentru a încorpora mai multe fructe și legume proaspete în dietă. De asemenea, ar trebui să îți obții sursa de grăsimi sănătoase din produse și alimente integrale, cum ar fi avocado, nuci, semințe.

2. Pune accent pe hidratare – Când este mai cald afară, corpul tău poate pierde mai multă umiditate prin transpirație, chiar dacă nu simți acest lucru. Deshidratarea poate prezenta riscuri grave pentru sănătate. Simptomele unei deshidratări ușoare ar fi: oboseala, nivel scăzut de energie, dureri de cap. Pentru a preveni deshidratarea, este importantă păstrarea unei sticle de apă la îndemână tot timpul. Un alt beneficiu potențial al consumului de apă suficientă este că te poate ajuta sa eviți supraalimentarea.

3. Ieși afară și fă mișcare – Să faci suficientă activitate fizică în fiecare zi este foarte important. Această mișcare se poate desfășura așa cum îți dorești tu, fie că vrei să faci un antrenament intens, sau o plimbare sau chiar activitățile grădinăritului. Toate acestea vor fi benefice pentru sănătatea ta.

4. Bucură-te de soare – Expunerea la soare ajută la eliberarea serotoninei în organism, ceea ce poate schimba starea de spirit. Totodată expunerea la lumina soarelui ajută pielea să producă vitamina D, ceea ce este benefic pentru sănătatea oaselor și pentru alte funcții ale corpului.

5. Protejează-ți pielea de razele UV dăunătoare – Chiar dacă obținerea unei anumite cantități de lumină solară este sănătoasă și benefică, o expunere prea mare la soare îți poate afecta ochii și pielea. Din acest motiv, este foarte important să utilizezi o protecție solară adecvată. Un bun exemplu ar fi Emulsia pentru protecție solară de la Fvisan cu SPF40 care pe lângă protecția oferită va preveni și deshidratarea pielii.

6. Atenție la alergeni – Primăvara aduce o creștere a alergenilor în aerul liber, cum ar fi polenul, dar este, de asemenea, un moment bun pentru a minimiza expunerea a alergeni în interior, unde majoritatea dintre noi ne petrecem mult din timpul nostru. Curățarea și organizarea spațiului în care îți petreci cea mai mare parte a timpului ajută la menținerea unui sistem imunitar puternic.

7. Resetează programul de somn – Lipsa unui somn adecvat a fost legată de multe probleme, cum ar fi stresul, oboseala și chiar bolile cardiovasculare. Dacă dorești să-ți îmbunătățești sănătatea în această primăvară, concentrează-te pe resetarea programului de somn. În cazul în care ai dificultăți, un ceai înainte de culcare te va ajuta să ai un somn liniștit și odihnitor.

Primăvara este un moment al posibilităților, un moment pentru a face bilanțul obiceiurilor care ar putea să te împiedice să fii cine vrei să fii și pentru a-ți forma noi obiceiuri care te vor ajuta să devii o versiune mai bună a ta. Vitamix va fi alături de tine și în această primăvară aducând doar produse sănătoase și benefice pentru sănătatea ta!

 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.