☀ HOT DEALS ☀
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

7 moduri în care să previi cancerul

7 moduri în care să previi cancerul
     

      Până la 70% din cauzele cunoscute ale cancerelor pot fi evitate și legate de stilul de viață. Dieta, exercițiul și evitarea produselor din tutun sunt, bineînțeles, prima linie de apărare, dar cercetările recente au descoperit multe moduri mici, surprinzătoare, pe care le puteți face în prevenirea bolilor chiar mai mult în viață de zi cu zi.

1. Filtrează apa de la robinet

Veți reduce expunerea la agenți cancerigeni cunoscuți sau suspectați și la substanțe chimice care afectează hormonii. Un raport al cercetătorilor sugerează că apă de la robinet este o sursă mai sigură decât apă îmbuteliată, a cărei calitate adesea nu este superioară iar în unele cazuri, este mai rea decât cea a surselor munincipale. Depozitați apa în recipienți din oțel inoxidabil sau din sticlă pentru a evita contaminarea chimică, cum ar fi BPA, care poate fi emanată de PET-uri.

2. Nu umpleți rezervorul mașinii până la ultimă picătura.

Supra umplerea rezervorului la pompa de alimentare poate vărsa combustibil iar sistemul de recuperare a vaporilor pompei, conceput pentru a capta substante toxice, poate emana benzen iar acesta intră în contact cu pielea sau poate ajunge în plămâni.

3. Înainte de grătar, marinați carnea

Carnea procesată, poate conține amine heterociclice care cauzează cancer, care se formează atunci când carnea este lăsată la temperaturi ridicate. "Recomandarea de a reduce carnea la grătar are în realitate dovezi științifice solide în spatele ei", spune Cheryl Lyn Walker, PhD, profesor de cancerogeneză la Universitatea din Texas M.D. Anderson Cancer Center. Dacă faceți grătar, adaugăți rozmarin și cimbru la sosul de marinat și înmuiați carnea timp de cel puțin o oră înainte de gătire. Antioxidanții bogați în condimente pot reduce HCA cu până la 87%, potrivit cercetărilor de la Universitatea de Stat din Kansas.

4. Cafea zilnic

Iubitorii de cafea care au băut 5 sau mai multe cești de cafea cafeină pe zi au avut un risc de cancer de creier de 40%, comparativ cu cei care au băut mai puțin, se arată într-un studiu britanic din 2010. Un consum de cafea de 5 cești pe zi reduce riscul cancerul. Cercetătorii cred că cei ce consumă cafeaua fără cofeină nu sunt la fel de feriți. Tot cercetătorii au arătat în premieră că, consumatorii de cafea sunt mai puțini expuși cancerului decât consumatorii de ceai, care au și ei o protecție, dar mai scăzută.

5. Hidratați-vă în permanență

Consumul mare de apă și alte lichide poate reduce riscul de apariție a cancerului de vezică urinară prin diluarea concentrației de agenți cancerigeni în urină. Beți cel puțin 2 litri de apă zilnic, sugerează Societatea Americană pentru Cancer.

6. Consumați mâncare ”verde”

La alegerea salatelor în supermarket evitațile pe cele alb-gălbui și alegeți plantele cât mai verzi. Clorofilă ce le dă culoarea este încărcată cu magneziu, respunsabil cu reducerea riscului de apariție a cancerului de colon.

7. Consumați nuci de Brazilia

Ele sunt o sursă ideală de seleniu, un antioxidant ce reduce riscul de cancer al vezicii urinare la femei. Alte studii au descoperit că persoanele cu un nivel ridicat de seleniu în sânge sunt mai puțin expuse cancerului pulmonar și al cancerului colorectal. Cercetătorii cred că seleniul protejează nu numai celulele de daunele provocate de radicalii liberi, ci și pot îmbunătății și sporesc funcția imuna și opresc formarea cheagurilor de sânge ce hrănesc tumorile.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.