⭐ OFERTA ZILEI ⭐
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

7 beneficii ale consumului regulat de apă

7 beneficii ale consumului regulat de apă
     

 

Corpul uman este, în proporție de 60% apă. De obicei, se recomandă consumul a 8 pahare de apă de 250ml (8 înghițituri) pe zi (regula 8x8). Deși există puține dovezi științifice în spatele acestei reguli, este important să rămâneți hidratat mereu. 

Iată 7 beneficii pentru sănătate, bazate pe dovezi, ale consumului de multă apă.

1. Ajută la maximizarea performaței sportive

Deshidratare poate avea efecte vizibile dacă se pierd 2% din conținutul de apă din organism. Dar sportivii pot pierde până la 10% din greutate prin transpirație. Acest lucru poate duce la modificărea controlului temperaturii corpului, la o motivație redusă și la creșterea oboselii. 

S-a demonstrat că hidratarea optimă previne acest aspect și poate reduce stresul oxidativ care apare în timpul exercițiilor de mare intensitate. Este important să se aplice strategii de hidratare în urma antrenamentelor intense la temperaturi ridicate.

2. Afectează semnificativ nivelul de energie și funcția cerebrală

Creierul este puternic influențat de nivelul de hidratarea al organismului. Studiile au demonstrat că și deshidratarea ușoară, cumr ar fi a 1-3% din greutatea corporală, poate afecta multe aspecte ale funcției creierului.

3. Poate ajuta la prevenirea și tratarea durerilor de cap

Deshidratarea poate declanșa dureri de cap și migrene la unele persoane. Cercetările au arătat că durerea de cap este unul dintre cele mai comune simptome ale deshidratării. 

În plus, unele studii au arătat că apa potabilă poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap la cei care suferă de dureri de cap frecvente. 

4. Poate ajuta la ameliorarea constipației

Constipația este o problemă comună care se caracterizează prin mișcări rare ale intestinului și dificultăți de evacuare a scaunului. Creșterea aportului de lichide este adesea recomandată ca parte a protocolului de tratament și există unele dovezi care susțin acest lucru.

Creșterea aportului de lichide este adesea recomandat ca parte a protocolului de tratament și există unele dovezi care susțin acest lucru. Consumul scăzut de apă pare a fi un factor de risc pentru constipație atât la persoanele tinere cât și la persoanele în vârstă. 

Creșterea hidratării poate ajuta la reducerea constipației. Apa minerală poate fi o băutură deosebit de benefică pentru cei cu constipație. 

5. Poate ajuta la tratarea pietrelor la rinichi

Aportul mare de lichide crește volumul de urină care trece prin rinichi. Acest lucru diluează concentrația de minerale, astfel încât acestea sunt mai puțin probabil să se cristalizeze și să formeze aglomerații. 

Apa poate ajuta la prevenirea formării inițiale a pietrelor, dar sunt necesare studii pentru a confirma acest lucru.

6. Ajută la prevenirea mahmurelii

O mahmureală se referă la simptomele neplăcute experimentate după consumul de alcool. Alcoolul este un diuretic, așa că te face pierzi mai multă apă decât consumi, iar acest lucru duce la deshidratare. Deși deshidratarea nu este pricipala cauză a mahmurelii, poate provoca simptome precum sete, oboseală, dureri de cap și gură uscată.

Modalități bune de a reduce mahmureala este să bei un pahar cu apă între băuturi și să bei cel puțin un pahar mare cu apă înainte de a merge la culcare.

7. Poate ajuta la pierderea în greutate

Bea multă apă, te poate ajuta să slăbești. Acest lucru se datorează faptului că apa poate crește sațietatea și crește rata metabolică.

Unele dovezi sugerează că, creșterea aportului de apă poate promova pierderea în greutate prin creșterea ușoară a metabolismului, ceea ce poate crește numărul de calorii pe care le ardeți zilnic. 

Asigură-te că, consumi suficientă apă în fiecare zi, indiferent dacă obiectivul tău personale este 1.9L sau o catitate diferită. Este unul dintre cele mai bune lucruri pe care îl poți face pentru sănătatea ta. 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Dieta LOW-CARB

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.