⭐ OFERTA ZILEI ⭐
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Produse sanatate sexuala.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

10 Sfaturi pentru îmbunătățirea memoriei

10 Sfaturi pentru îmbunătățirea memoriei
     

Toată lumea are momente din când în când în care uită unele lucruri importante sau mai puțin importante. Deși acest lucru poate fi o întâmplare complet normală, a avea o memorie slabă poate fi frustrant.

Iată câteva modalități bazate pe dovezi care te vor ajuta să îți îmbunătățești memoria

  1. Consumă mai puțin zahăr – Consumul de prea mult zahăr a fost și este legat de multe probleme de sănătate și boli cronice inclusiv declinul cognitiv. Cercetările au arătat că persoanele care consumă în mod regulat zahăr în exces pot avea o scădere a funcției creierului.
  2. Încearcă un supliment cu ulei de pește – Uleiul de pește este bogat în acizi grași Omega-3. Consumul lui poate ajuta la îmbunătățirea memoriei.
  3. Menține o greutate sănătoasă – Menținerea unei greutăți sănătoase este esențială pentru bunăstare și este una dintre cele mai bune modalități de a-ți menține corpul și mintea în condiții excelente.
  4. Dormi suficient – Lipsa somnului adecvat a fost asociată cu o memorie slabă de ceva timp. Somnul joacă un rol important în consolidarea memoriei, un proces în care amintirile pe termen scurt sunt întărite și transformate de lungă durată. De asemenea, este posibil să obți performanțe mai bune la testele de memorie dacă ești odihnit. În cazul în care te confrunți cu probleme de somn poți să încerci oricând un supliment care te va ajuta, cum ar fi Relax Well, îți va induce somnul și totodată va crește calitatea lui.
  5. Consumă mai puțin alcool – Consumul de prea multe băuturi alcoolice poate dăuna sănătății în multe feluri și îți poate afecta într-un mod negativ memoria. Alcoolul are efecte neurotoxice asupra creierului. Alcoolul moderat ocazional nu este o problemă, dar băutura excesivă îți poate afecta hipocampul, o zonă cheie a creierului asociată cu memoria.
  6. Testează-ți nivelul de vitamina D – Vitamina D este un nutrient important care joacă multe roluri vitale în organism. Deficitul de vitamina D este foarte frecvent, în special în locurile cu clima mai rece. Dacă ai deficit de vitamina D, un supliment este binevenit, iar recomandarea noastră este Vitamina D-1500.
  7. Fă sport – Exercițiile fizice sunt importante pentru sănătatea fizică și mentală generală. Chiar și exercițiile moderate pentru perioade scurte de timp s-au dovedit a îmbunătăți perfomanțele cognitive, inclusiv memoria.
  8. Ia în considerare curcumina – Curcumina este un compus care se găsește în concentrații mari în rădăcina de curcuma. Face parte dintr-o categorie de compuși numiți polifenoli. Studiile arată că reduce inflamația și plăcile amiloide din creier.
  9. Adaugă niște cacao în dieta ta – Cacaoa nu este doar delicioasă, ci și nutritivă, oferind o doză puternică de antioxidanți numiți flavonoizi. Asigură-te că alegi o ciocolată neagră cu 70% cacao sau mai mult, astfel încât să obți o doză concentrată de antioxidanți.
  10. Redu consumul de carbohidrați rafinați – Consumul în cantități mari de carbohidrați rafinați, cum ar fi prăjiturile, cerealele, fursecurile, orezul alb și pâinea albă, îți poate afecta memoria. La fel ca zahărul adăugat, carbohidrații rafinați duc la o creștere a nivelului de zahăr din sânge, care îți poate afecta creierul în timp.

Există multe modalități simple, distractive și chiar delicioase care te vor ajuta să îți îmbunătățești memoria. Încearcă să adaugi câteva dintre aceste sfaturi susținute de știință în rutina ta zilnică pentru a-ți îmbunătăți sănătatea creierului și pentru a-ți menține memoria într-o stare bună. Webshop-ul VitaMix vine cu o gamă de produse naturale care te vor ajuta îți îmbunătățești memoria.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.