Luna AdNatura
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

10 idei greșite despre alimentația sănătoasă

10 idei greșite despre alimentația sănătoasă
     

1. Grăsimea îngrasă mai bine, decât uleiul.
Un gr din grăsimile vegetale și animale furnizează 9,3kcal energie pentru organism, indiferent de conținutul acizilor grași nesaturați sau saturați și a colesterului. 100 gr de ulei de floarea soarelui ne îngrasă la fel ca și 100 de grame de untură.
2. Zahărul dăuneaza organismul.
Cantități mari de zahăr dăunează organismului, acesta este ascuns în nenumărate produse din comerț.
3. Nu este voie să consumăm proteine și carbohidrați împreună.
In majoritatea mâncărurilor proteinele și carbohidrații apar împreună. Organismul sănătos este capabil de a digera diferiți nutrienți în acelaș timp.
4. Vitaminele și mineralele trebuie înlocuite cu suplimente alimentare.
Vitaminele și mineralele ajung în organism în cantități și proporții adecvate dacă mâncăm sănătos. Suplimentele alimentare trebuie luate doar dacă vitaminele și mineralele nu au ajuns în cantitate adecvată în organism prin mâncare.
5. În timpul sarcinii, femeia trebuie să mănânce pentru două persoane.
În timpul sarcinii necesitatea de acid folic, fier este crescută. Nevoia de energie crește puțin cu 150 de calorii pe zi, iar după săptămâna a 11-a crește cu 300 de calorii în comparație cu perioadă de dinaintea sarcinii.
6. Dacă consumi alimente organice în mod garantat ești sănătos.
Consumarea alimentelor organice nu înseamnă nutriție sănătoasă. Compoziția dietei este esențială și în cazul alimentelor organice. Să nu uităm că slănina organică conține la fel de multă energie și grăsime cât cea traditională.
7. Indulcitorii artificiali și înlocuitorii de zahăr nu conțin energie.
Trebuie făcută diferența între indulcitori artificiali și înlocuitori de zahăr. Zaharina, aspartamul sunt indulcitori care nu conțin energie. Fructoza și sorbitolul sunt înlocuitori de zahăr care duc la îngrăsare.
8. Produsele diabetice sunt recomandate pentru cei care doresc să piardă din greutate.
Alimentele cu diabet zaharat sunt făcute pentru diabetici, sunt alimente cu conținut special pentru acest tip de boală. Dulciurile făcute pentru diabetici conțin la fel de multă energie ca și dulciurile tradiționale, dacă mâncăm din ele de multe ori nu vom slăbi.
9. Să sări peste o masă este cel mai bun mod pentru a pierde din greutate corporală.
Organismul are nevoie de nutrienți toată ziua, de aceea nu este o metodă bună dacă nu respectam masele principale pentru a slăbi. O lipsă de prânz sau mic dejun poate afecta concentrarea, iar cu timpul s-ar putea transforma într-un obicei rău. Chiar și în timpul curei de slăbire să avem grijă să mâncăm.
10. Unele alimente sunt sănătoase, altele nu.
Alimentele care sunt sănătoase se poate alcătui o dietă nesănătoasă. Se poate ajunge la deficiență sau la supradozaj dacă nu raportul dintre nutrienți nu este adecvat într-o perioadă de timp mai îndelungat.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.