⭐ OFERTA ZILEI ⭐
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Produse sanatate sexuala.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Sexul poate fi cheia unei cășnicii fericite, constată studiul

Sexul poate fi cheia unei cășnicii fericite, constată studiul
     

Care este rețeta pentru o căsnicie fericită? Potrivit unui nou studiu, sexul este un ingredient cheie. Cercetătorii au descoperit ca actul sexual produce o ”scânteie” care durează 2 zile. Mai mult decât atât, aceast lucru poate spori satisfacția relației pe termen lung.

Cercetătorii sugerează ca sexul conduce la o derapanare care joacă un rol în satisfacția maritală pe termen lung.

Principalul autor Andrea Meltzer, de la Universitatea de Stat din Florida, și colegii au publicat recent rezultatele lor în revista Psychological Science.

O serie de studii au arătat că sexul contribuie la legătura pe termen scurt între parteneri, dar cercetătorii observă că majoritatea cuplurilor nu se angajează zilnic în activități sexuale.

Potrivit Societății Internaționale de Medicină Sexuală, numai 21% dintre bărbații căsătoriți și 24% dintre femeile căsătorite fac sex în 4 sau mai multe zile în fiecare săptămână.

Deci, ce leagă partenerii între zilele cu activitate sexuală?

Meltzer și colegii săi au speculat că sexul produce o ulterioară sau o perioadă de satisfacție sexuală care sporește legătura partenerului în perioadele dintre activitatea sexuală și că aceasta sporește satisfacția relațiilor pe termen lung.

Cercetătorii au testat această teorie prin analizarea datelor a doua studii, care au inclus un număr total de 214 de noi cupluri.

Ca parte a studiilor, cuplurile au fost obligate să completeze un jurnal zilnic timp de 14 zile. În fiecare zi, soților li sa cerut să raporteze dacă s-au implicat în activități sexuale cu partenerul lor, precum și cât de mulțumiți de viața lor sexuală.

Cuplurile au fost, de asemenea, rugate să evalueze satisfacția relațiilor lor, satisfacția maritală și satisfacția partenerului zilnic.

În plus, satisfacția maritală a fiecarui cuplu a fost analizata la momentul inițial al studiului și 4-6 luni mai târziu, la o evaluare ulterioară.

În timpul perioadei de studiu de 14 zile, cuplurile au facut în medie la 4 zile.

Nu numai că activitatea sexuală a fost asociată cu satisfacția sexuală pe parcursul aceleiași zile, dar și cercetătorii au descoperit că un singur act de sex a generat o satisfacție care a persistat timp de 2 zile.

Această constatare a rămas după contabilizarea mai multor factori inclusiv vârsta, sexul, frecvența sexuală, trăsăturile de personalitate și durată relației.

Privitor la satisfacția maritală, cercetătorii au identificat un declin general între valoarea de referință a studiului și evaluarea ulterioară.

Cu toate acestea, au descoperit că cuplurile care au raportat o activitate sexuală mai pronunțată au avut o satisfacție maritală mai mare cu 4-6 luni mai târziu, comparativ cu cuplurile cu o activitate sexuală mai slabă.

Meltzer declară că rezultatele studiului sunt importante, deoarece susțin cercetările anterioare care sugerează că sexul joacă un rol important în legarea partenerilor.

Cercetările noastre arată că satisfacția sexuală rămâne ridicată la 48 de ore după sex, iar persoanele cu o ulterioară sexualitate mai puternică - adică persoanele cu un nivel mai ridicat de satisfacție sexuală la 48 de ore după sex - au o satisfacție mai pronunțată a relației câteva luni mai târziu.

Sanatate sexuala - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.