Zilele Apiland
toate produsele cu -14% reducere
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Sexul poate fi cheia unei casnicii fericite, constata studiul

Sexul poate fi cheia unei casnicii fericite, constata studiul
     

Care este reteta pentru o casnicie fericita? Potrivit unui nou studiu, sexul este un ingredient cheie. Cercetatorii au descoperit ca actul sexual produce o o ”scanteie” care dureaza 2 zile. Mai mult decat atat, aceast lucru poate spori satisfactia relatiei pe termen lung.

Cercetatorii sugereaza ca sexul conduce la o darapanare care joaca un rol in satisfactia maritala pe termen lung.

Principalul autor Andrea Meltzer, de la Universitatea de Stat din Florida, si colegii au publicat recent rezultatele lor in revista Psychological Science.

O serie de studii au aratat ca sexul contribuie la legatura pe termen scurt intre parteneri, dar cercetatorii observa ca majoritatea cuplurilor nu se angajeaza zilnic in activitati sexuale.

Potrivit Societatii Internationale de Medicina Sexuala, numai 21% dintre barbatii casatoriti si 24% dintre femeile casatorite fac sex in 4 sau mai multe zile in fiecare saptamana.

Deci, ce leaga partenerii intre zilele cu activitate sexuala?

Meltzer si colegii sai au speculat ca sexul produce o ulterioara sau o perioada de satisfactie sexuala care sporeste legatura partenerului in perioadele dintre activitatea sexuala si ca aceasta sporeste satisfactia relatiilor pe termen lung.

Cercetatorii au testat aceasta teorie prin analizarea datelor a doua studii, care au inclus un numar total de 214 de noi cupluri.

Ca parte a studiilor, cuplurile au fost obligate sa completeze un jurnal zilnic timp de 14 zile. in fiecare zi, sotilor li sa cerut sa raporteze daca s-au implicat in activitati sexuale cu partenerul lor, precum si cat de multumiti de viata lor sexuala.

Cuplurile au fost, de asemenea, rugate sa evalueze satisfactia relatiilor lor, satisfactia maritala si satisfactia partenerului zilnic.

In plus, satisfactia maritala a fiecarui cuplu a fost analizata la momentul initial al studiului si 4-6 luni mai tarziu, la o evaluare ulterioara.

In timpul perioadei de studiu de 14 zile, cuplurile  au facut in medie la 4 zile.

Nu numai ca activitatea sexuala a fost asociata cu satisfactia sexuala pe parcursul aceleiasi zile, dar si cercetatorii au descoperit ca un singur act de sex a generat o satisfactie care a persistat timp de 2 zile.

Aceasta constatare a ramas dupa contabilizarea mai multor factori inclusiv varsta, sexul, frecventa sexuala, trasaturile de personalitate si durata relatiei.

Privitor la satisfactia maritala, cercetatorii au identificat un declin general intre valoarea de referinta a studiului si evaluarea ulterioara.

Cu toate acestea, au descoperit ca cuplurile care au raportat o activitate sexuala mai pronuntata au avut o satisfactie maritala mai mare cu 4-6 luni mai tarziu, comparativ cu cuplurile cu o activitate sexuala mai slaba.

Meltzer declara ca rezultatele studiului sunt importante, deoarece sustin cercetarile anterioare care sugereaza ca sexul joaca un rol important in legarea partenerilor.

Cercetarile noastre arata ca satisfactia sexuala ramane ridicata la 48 de ore dupa sex, iar persoanele cu o ulterioara sexualitate mai puternica - adica persoanele cu un nivel mai ridicat de satisfactie sexuala la 48 de ore dupa sex - au o satisfactie mai pronuntata a relatiei cateva luni mai tarziu.

Sanatate sexuala - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.