✨ Reducere de -12% la toate produsele de pe site-ul nostru ✨
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

În ce zile sunt cele mai mari șanse să rămâneți însărcinată?

În ce zile sunt cele mai mari șanse să rămâneți însărcinată?
     

Când încercați să rămâneți însărcinată, poate fi util sa știți când apare ovulația și când sunteți în cea mai fertilă perioadă. Sau poate doriți să stiți fereastra fertilă pentru a evita sarcina.

Zilele cele mai fertile sunt cele la o zi sau două după ovulație. Dar este posibil să rămâneți însărcinată în zilele premergătoare ovulației, deoarece sperma poate supraviețui timp de câteva zile în interiorul corpului feminin.

Ciclul menstrual are o perioadă medie cuprinsă între 28 și 32 de zile. Există și cicluri mai scurte cât și altele mult mai lungi.

Prima zi a perioadei este considerată prima zi a ciclului menstrual. Variațiile ciclului menstrual se întâmplă de obicei în faza foliculară care apare înainte de ovulație.

Faza luteală, care apare de la ovulație la perioada următoare, este de obicei de 14 zile.

Ovulația și concepția

Ovulația este eliberarea unui ovul de la unul din ovare. După eliberare, ovulul se deplasează în tubul uterin, unde rămâne aproximativ 24 de ore.

Sarcina survine dacă sperma se deplasează în tubul uterin și fecundează ovulul în acest timp. Dacă sperma nu fertilizează ovulul, el se miscă în uter și se descompune, gata să părăsească corpul în următoarea perioadă menstruală.

Calculul ovulației

Potrivit Colegiului American de Obstetrică și Ginecologie, ovulația are loc în jur de 14 zile înainte că o persoană să se aștepte să aibă perioada următoare dacă ciclul lunar este de 28 de zile.

Majoritatea femeilor ovulează între zilele 11 și 21 ale ciclului. Prima zi a ultimei perioade menstruale (LMP) este prima zi a ciclului. Ovulația nu apare întotdeauna în aceeași zi în fiecare lună și poate varia cu o zi sau chiar mai multe.

Doctorii numesc partea din ciclu în jurul valorii de ovulație fereastră fertilă, deoarece șansa unei femei de a rămâne gravida este maximă în acest moment. De exemplu, dacă o femeie ovulează în ziua a 14-a, ea poate concepe în acea zi sau în urmatoarele 24 de ore.

Cu toate acestea, fereastra fertilă a început cu câteva zile înainte de ovulație, deoarece sperma poate supraviețui timp de până la 5 zile în interiorul corpului feminin. Deci, chiar dacă o femeie nu face sex în ziua a 14-a sau a 15-a, este încă posibil să rămâneți însărcinată dacă au avut sex neprotejat în zilele 9-13.

Un studiu publicat în revista Human Reproduction a analizat datele de la 5 830 de femei însărcinate.

Cercetătorii au descoperit că probabilitatea ca o persoană să rămână gravidă să crească brusc la 7 zile după LMP. Aceasta probabilitate de sarcină este cea mai ridicată la 15 zile și revine la zero la 25 de zile.

Pentru femeile care au făcut parte din studiu probabilitatea de a rămâne însărcinată a fost:

• 2% în ziua 4 a ciclului lor

• 58% în ziua 12 a ciclului lor

• 5% în ziua 21 a ciclului lor

Cercetările au arătat că femeile mai în vârstă și cele care au cicluri menstruale regulate tind să aibe fereastra fertilă mai devreme pe perioada ciclului lor.

Este esențial să rețineți ca aceste constatări ar trebui să acționeze doar că îndrumare. Fiecare persoană și fiecare ciclu este diferit.

Poate fi util ca o persoană să-și noteze datele ciclul lunar și să ia observe semnele de ovulație pentru a ajuta la identificarea exactă a zilei ovulației în fiecare lună.

Semne de ovulație

Temperatura bazală a corpului unei femei poate crește ușor în timpul ovulației.

Urmărirea semnelor ovulației poate ajuta să se determine ziua precisă a ovulației.

Semnele includ:

• crampe ușoare în abdomenul inferior

• o secreție vaginală mai umedă și mai transparentă asemănătoare cu albușul ouălor

• o creștere ușoară a temperaturii bazale a corpului

• o dorință sexuală mai mare

Unele dintre aceste semne, cum ar fi temperatura corporală bazală, vor continua să se fluctueze după ce ovulația a avut loc. Din acest motiv, nu ar trebui să utilizeze exclusiv temperatura pentru a prezice fereastra fertilă.

Poate fi util să se urmărească semnele timp de câteva luni pentru a obține un tipar a ceea ce este normal pentru corpul ficăreia.

Dar ar trebui să se țină cont de faptul că există mai multe variabile, iar calendarul ovulației se poate schimbă de la o lună la altă. O altă opțiune este utilizarea unui kit de predicție a ovulației sau a unui monitor de fertilitate.

Ajutoarele pentru fertilitate măsoară nivelurile hormonilor specifici din urină pentru a determina ziua ovulației în fiecare lună. Unele dispozitive identifică, de asemenea, zile de fertilitate maximă.

Folosirea combinată a acestor metode poate oferi o mai bună precizie.

Următorul tabel rezuma un ciclu menstrual tipic și cât de fertil o persoană este probabil să fie în fiecare etapă:

1-7  Menstruație  - Stadiul cel mai puțin fertil

8-9  Post-menstruație - Posibilă de concepție sarcinii

10-14 zile- Perioada cea mai fertilă

15-16 Post-ovulație - Posibila concepția

17-28 Îngroșarea mucoasei uterine

Sanatate sexuala - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Intoleranța la lactoză

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.