Ai livrare gratuita!
* la toate comenzile de peste 79 lei
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Discutiile despre sex, pot ajuta la mentinerea atractiei sexuale in cuplu

Discutiile despre sex, pot ajuta la mentinerea atractiei sexuale in cuplu
     

Un nou studiu a reliefat ca intr-un cuplu femeile au de doua ori mai multe sanse de a pierde interesul sexual fata de partener in comparatie cu barbatii. Cercetarea investigheaza cativa dintre factorii care pot influenta interesul sexual.

Desi femeile tind sa-si piarda mai des interesul sexual, discutiile deschise despre sex ajuta la mentinerea libidoului.

Studiul a fost realizat de cercetatori de la Centrul de Cercetare a Sanatatii Sexuale de la Universitatea Southampton din Marea Britanie.

Cercetatorii au examinat datele din cel de-al treilea studiu national privind atitudinile si stilul de viata sexuala - cea mai mare investigatie stiintifica despre stilul de viata sexuala in Marea Britanie - pentru a vedea cum lipsa interesului fata de sex variaza la parteneri.

Ei au examinat, de asemenea, ce factori psihologici sunt asociati cu acest fenomen.

Echipa a examinat raspunsurile a 4.839 barbati si 6.669 de femei cu varste intre 16 si 74 de ani care locuiesc impreuna cu partenerul lor de cel putin un an.

Mai mult de 34% dintre femei au spus ca nu sunt atrasi sexual fata de parteneri, comparativ cu 15% dintre barbati, care au afirmat acelasi lucru. in plus, peste 60 la suta dintre femeile intervievate si peste 50 la suta dintre barbati au spus ca dorintelor lor sexuale fata de partener sunt multa scazute fata de momentul in care s-au mutat impreuna.

Unii dintre factorii asociati cu un interes sexual scazut, atat la barbati, cat si la femei, este diagnosticarea precedenta a partenerului cu o infectie cu transmitere sexuala sau experimentare unui act sexual in afara relatiei.

Studiul a descoperit ca o serie de factori care au fost asociati cu lipsa de interes sexual exclusiv pentru femei. Ei au descoperit ca femeile care au avut trei sau mai multi parteneri in ultimul an au fost mai putin predispuse la o scadere a dorintei sexuale fata de femeile cu un singur partener.

Dintre motivele reliefate de femeile care aveau un interes sexual scazut fata de partener se numara: 

- existenta unor copiii sub varsta de 5 ani in cuplu

- neimpartasirea a aceleasi placeri sexuale 

- existenta unei sarcini

Toate acestea au fost asociate cu un interes sexual scazut la femei, dar nu si la barbati.

Lipsa competentei sexuale  a partenerului a fost, de asemenea, puternic asociata cu interesul femeilor pentru diminuarea ulterioara a sexului.

Interesant este ca atat barbatii cat si femeile care au discutii deschise depre relatia lor sexuala au raportat mai putine probleme privind o atractie scazuta fata de partener.

In special pentru femei, calitatea si durata relatiei si comunicarea cu partenerii lor sunt factori importanti ce determina calitatea interesului sexual

Constatarile cu privire la asocierea puternica intre comunicare sexuala deschisa si o probabilitate redusa a problemelor sexuale subliniaza importanta de a oferi o larga educatie sexuala precum si o educatie privind relatiile romantice, mai degraba decat de a limita atentia numai la consecintele negative ale sexului.

Punctele forte si limitarile studiului

Cercetatorii spun ca punctele forte ale studiului includ utilizarea datelor reprezentative la nivel national pentru a evalua interesul sexual fata de barbati si femei. Din cate stiu, putine alte studii pe populatie au investigat acest lucru, precum si numeroasele variabile de relatie abordate in acest studiu.

Dar ei remarca, de asemenea, ca informatiile despre interesul sexual au fost colectate si evaluate printr-un singur element - adica intrebarea la care au raspuns participantii.

Studiul evidentiaza necesitatea de a evalua si daca este necesar, de a trata problemele de interes sexual intr-o maniera relationala, precum si in functie de sex.

Sanatate sexuala - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.