⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Discutiile despre sex, pot ajuta la mentinerea atractiei sexuale in cuplu

Discutiile despre sex, pot ajuta la mentinerea atractiei sexuale in cuplu
     

Un nou studiu a reliefat că într-un cuplu femeile au de două ori mai multe sanșe de a pierde interesul sexual față de partener în comparație cu bărbații. Cercetarea investighează câțiva dintre factorii care pot influența interesul sexual.

Deși femeile tind să-și piardă mai des interesul sexual, discuțiile deschise despre sex ajută la menținerea libidoului.

Studiul a fost realizat de cercetători de la Centrul de Cercetare a Sănătății Sexuale de la Universitatea Southampton din Marea Britanie.

Cercetătorii au examinat datele din cel de-al treilea studiu național privind atitudinile și stilul de viață sexuală - cea mai mare investigație științifică despre stilul de viață sexuală în Marea Britanie - pentru a vedea cum lipsa interesului față de sex variază la parteneri.

Ei au examinat, de asemenea, ce factori psihologici sunt asociați cu acest fenomen.

Echipa a examinat răspunsurile a 4.839 bărbați și 6.669 de femei cu vârste între 16 și 74 de ani care locuiesc împreună cu partenerul lor de cel puțin un an.

Mai mult de 34% dintre femei au spus că nu sunt atrași sexual față de parteneri, comparativ cu 15% dintre bărbați, care au afirmat același lucru. În plus, peste 60% dintre femeile intervievate și peste 50% dintre bărbați au spus că dorințelor lor sexuale față de partener sunt mult scăzute față de momentul în care s-au mutat împreună.

Unii dintre factorii asociați cu un interes sexual scăzut, atât la bărbați, cât și la femei, este diagnosticarea precedentă a partenerului cu o infecție cu transmitere sexuală sau experimentarea unui act sexual în afara relației.

Studiul a descoperit că o serie de factori care au fost asociați cu lipsa de interes sexual exclusiv pentru femei. Ei au descoperit că femeile care au avut trei sau mai mulți parteneri în ultimul an au fost mai puțin predispuse la o scădere a dorinței sexuale față de femeile cu un singur partener.

Dintre motivele reliefate de femeile care aveau un interes sexual scăzut față de partener se numără: 

- existența unor copiii sub vârsta de 5 ani în cuplu

- neîmpărtășirea a aceleași plăceri sexuale 

- existența unei sarcini

Toate acestea au fost asociate cu un interes sexual scăzut la femei, dar nu și la bărbați.

Lipsa competenței sexuale a partenerului a fost, de asemenea, puternic asociată cu interesul femeilor pentru diminuarea ulterioară a sexului.

Interesant este că atât bărbații cât și femeile care au discuții deschise depre relația lor sexuală au raportat mai puține probleme privind o atracție scăzută față de partener.

În special pentru femei, calitatea și durata relației și comunicarea cu partenerii lor sunt factori importanți ce determină calitatea interesului sexual

Constatările cu privire la asocierea puternică între comunicare sexuală deschisă și o probabilitate redusă a problemelor sexuale subliniază importanța de a oferi o largă educație sexuală precum și o educație privind relațiile romantice, mai degrabă decât de a limita atenția numai la consecințele negative ale sexului.

Punctele forte și limitările studiului

Cercetătorii spun că punctele forte ale studiului includ utilizarea datelor reprezentative la nivel național pentru a evalua interesul sexual față de bărbați și femei. Din câte știu, puține alte studii pe populație au investigat acest lucru, precum și numeroasele variabile de relație abordate în acest studiu.

Dar ei remarcă, de asemenea, că informațiile despre interesul sexual au fost colectate și evaluate printr-un singur element - adică întrebarea la care au răspuns participanții.

Studiul evidențiază necesitatea de a evalua și dacă este necesar, de a trata problemele de interes sexual într-o manieră relațională, precum și în funcție de sex.

Sanatate sexuala - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.