Zilele Apiland
toate produsele cu -14% reducere
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum sa vorbim despre sex?

Cum sa vorbim despre sex?
     

Comunicarea in cuplu este necesara, mai ales in domeniul sexual, dar la cele mai multe cupluri ii este foarte greu sa vorbesca despre sex. Din lipsa de comunicare pot aparea situatii neplacute sau de multe ori  nu primim ceea ce ne dorim cu adevarat.

 

 

In primul rand trebuie sa intelegem ca vorbitul despre sex nu doar noua ne reprezinta o greutate, dar si partenerul este la fel de nervos si timid in legatura cu asta. Intrebarile de genul ca ce sentimente declanseza din noi sau ce ne place si ce nu, pe toata lumea incomodeaza. Pe de o parte trebuie sa vorbim despre o tema care ne face sa devenim confuzi, iar pe alta parte este greu sa aducem critici negative partenerului pentru a nu-l rani cu asta.

Multi traiesc in idea ca stiu totul despre corporalitate, de aceea nici nu intreaba partenerul daca este bine ceea ce fac. Dar asta numa asa poate afla daca intreaba.

Comunicarea va mai usoara si mai lejera daca punem intrebari hotarate in timpul sau dupa actul sexual: “Iti place cum te ating?”, “Ti-ar placea sa te ating mai fragil/mai dur?” etc. Cu astfel de intrebari putem afla multe despre dorintele partenerului si despre faptul ca cum ii putem oferi placerea dorita, in timpul actului putem observa feedback-ul imediat, asa putem vedea daca este bine sau rau ceea ce facem. In orice situatie este bine sa asteptam raspunsul.

Este important sa putem comunica corect propriile dorinte, pentru aceasta sunt de ajuns doar cateva cuvinte simple, cum ar fi: “mai tare, mai usor, mai repede, mai incet, mai jos, mai sus,la stanga , la drepata” etc.

Daca nu ne place cum se comporta partenerul in pat, cel mai rau ce putem face este sa ii aducem critici negative, deoarece acestea pot conduce la departare, nimanui nu-i place daca este considerat un iubit rau.

Respectarea conducerii si a comunicatiilor partenerului naste incredere si siguranta in cuplu, ceea ce este baza unui relatii de cuplu, iar apropierea delicata ajuta ca in pat sa dispara toate inhibitiile si tabu-rile.

Sanatate sexuala - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Schimbarea pielii in timpul sarcinii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.