Zilele Apiland
toate produsele cu -14% reducere
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Aproape 50% dintre femei au probleme sexuale

Aproape 50% dintre femei au probleme sexuale
     

Intr-un studiu realizat pe un esantion de persoane de sex feminin, a constatat faptul ca 40% dintre femei raporteaza probleme sexuale si doar 12% dintre ele sunt afectate de acest lucru.

Un studiu realizat de Boehringer Ingelheim International, producatorul de flibanserin, un medicament pentru disfunctiile sexuale la femei, neaprobat si inca testat in clinici, a afirmat faptul ca 12% din 83 milioane de femei cu varsta de 20-65 de ani din Statele Unite nu este deloc un rezultat de neglijat. Studiile anterioare realizate de U.S. National Health si Social Life Survey, au ajuns la concluzii asemanatoare: 43% dintre femei se confrunta cu disfunctii sexuale precum lipsa dorintei sexuale si probleme legate de orgasm. Studiul a inclus 32 000 de femei cu varsta peste 18 ani.

Rezultatele studiului arata in felul urmator:

  • 43% dintre femei au raportat disfunctii sexuale
  • 39% au raportat dorinta sexuala redusa
  • 26% au raportat probleme ale fetisului
  • 21% au probleme legate de atingerea orgasmului
  • doar 12% au raportat probleme legate de stres asociate cu problemele sexuale

 

Studiul a demonstrat si unele diferente legate de varsta respondentelor: disfunctiile sexuale sunt intalnite mai des la femeile in varsta, majoritatea nefiind foarte afectate. Desi aceste femei nu au declarat cauzele probabile, medicii includ motivatii ca probleme medicale, schimbari n comportamentul partenerului sau probleme de sanatate ale acestuia.
De asemenea, femeile care sufera de depresii au un risc mai mare de a avea disfunctii sexuale, comparativ cu cele care nu sunt afectate. In timp ce probleme ca diabetul, hipertensiunea sau alte probleme cardiovasculare afecteaza sanatatea sexuala a barbatilor, nici una din aceste cauze nu este responsabila de sanatatea sexuala a femeilor.

In timp ce terapiile de cuplu si sfaturile psihologului sunt un adjuvant in problemele sexuale, inca se mai fac cercetari cu privire la medicamente ajutatoare in acest sens.

In Romania, exista in prezent cateva optiuni cu privire la ameliorarea vietii sexuale ale femeilor, cel mai des cautate fiind suplimentele naturale intrucat acestea au un efect pe termen mai lung comparativ cu celealte posiblitati. Proherb pentru femei este un exemplu in acest sens, fiind alegerea a tot mai multor romance care se confrunta cu probleme de natura sexuala.

Sanatate sexuala - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.