30 RON reducere la comenzile de peste 199 RON ❤
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Psyllium, semințele cu o mulțime de proprietăți terapeutice

Psyllium, semințele cu o mulțime de proprietăți terapeutice
     

Semințele Psyllium provin dintr-o plantă cunoscută sub numele de Plantago care se cultivă în India, Spania și Franta. În Egiptul Antic, semințele de psyllium se foloseau în tratarea inflamațiilor căilor urinare. Mucilagiile din semințele de psyllium sunt capabile să rețină substanțele toxice, iritante din intestin și să reducă riscul apariției cancerului de colon.

Semințele de psyllium sunt o sursă excelentă de fibre (amestecate cu apă) și sunt recomandate în special persoanelor care nu consumă suficiente alimente bogate în fibre, precum semințele integrale (ovăzul este bogat în fibre solubile), fasole, fructe și legume. Pot fi folosite drept remediu natural în tratarea diverselor tulburări digestive.

Nivelul ridicat de fibre solubile și conținutul bogat de acid linoleic al semințelor de psyllium contribuie la reducerea nivelului de colesterol din sânge. Drept urmare, remediul natural, ideal în cazul colesterolului mărit este următorul: o lingură de semințe de psyllium, de trei ori pe zi. Se recomandă consumul unui număr mare de lichide.

Semințele de psyllium contribuie la prevenirea calculilor biliari, la normalizarea funcției intestinale precum constipația, diverticuloza, hemoroizii și sindromul colonului iritabil. Chiar dacă semințele de psyllium nu vindecă hemoroizii, au capacitatea de a reduce iritația în această zonă sensibilă.

Semințele de psyllium au capacitatea de a absorbi cantitatea de apă în exces. Drept urmare, semințele de psyllium reprezintă remediul ideal în caz de diaree, sindromul colonului iritabil și boala intestinala inflamatorie. În acest caz este de ajuns consumul a 1-2 linguri de semințe de psyllium, de două –trei ori pe zi.

Fibrele de psyllium facilitează pierderea în greutate. Absorbind apă, fibrele umplu stomacul, reducând astfel senzația de foame. Adaugă o lingură de semințe de psyllum într-un pahar cu apă sau într-un pahar cu suc de mere și consumă-l înainte de fiecare masă. Asigură-te că vei consuma cel puțin 6-8 pahare de-a lungul întregii zile și că faci mișcare în mod regulat.

Studiile arată că diferiți constituenți ai semințelor de psyllium (fibrele solubile, acidul linoleic, alcaloizi) pot contribui la scăderea nivelului de glicemie. Drept urmare, un remediu simplu în tratarea diabetului este următorul: adaugă o lingură de semințe de psyllium într-un pahar cu apă de două ori pe zi. După câteva zile, nivelul glicemiei se va stabiliza.

Semințele de psyllium conțin un nivel ridicat de fibre și actionează ca un laxativ natural. În cazul unei constipații lejere, se recomandă consumul unui pahar cu apă caldă sau lapte în care s-a adaugat o lingură de semințe de psyllium, de trei ori pe zi. Se recomandă consumul amestecului imediat după preparare.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.