Zilele springmarkt
toate produsele cu -14% reducere
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Probleme minore din timpul sarcinii

Probleme minore din timpul sarcinii
     

Timp de generații, femeile au depins numai de plante medicinale pentru a atenua problemele din timpul sarcinii sau trauma nașterii. În prezent, medicina modernă a transformat această fază din viața unei femei într-un proces mult mai sigur și ușor, dar remediile tradiționale pot să joace totuși un rol important.

Durerile de spate

Adaugați cinci picături de ulei de levanțică sau o ceașcă de infuzie de mușețel strecurată la o baie, pentru atenuarea durerilor, sau folosiți uleiuri din aceleași plante pentru masaj (doua sau trei picături din oricare dintre cele două într-o linguriță de ulei de migdale sau ulei în care s-a macerat sunătoare); adaugați o picătură de ulei de ghimbir sau de piper negru la amestec, dacă durerea este foarte intensă. Consumați o infuzie ce conține sunătoare și mușețel (o linguriță din fiecare plantă la o ceașcă), de trei ori pe zi.

Oboseală

Oboseala poate fi un semn al anemiei feriprive – testele antenatalz de rutină ar trebui să descopere dacă e vorba de această afecțiune. Pentru uz general, luați ginseng siberian timp de maximum patru săptămâni, pentru un plus de energie sau consumați sucuri naturale bogate în vitamine și minerale.

Constipația

Consumați hrana care conține celuloză: mere proaspete și legume deschise la culoare. Cojile sau semințele de Psyllium sunt ideale; evitați purgativele puternice ca Senna alexandrina, crusinul sau cascara, deoarece ele produc un spasm excesiv al intestinelor, iar acesta poate irita uterul. În locul lor, optați pentru remedii mai blânde, ca rădăcină de păpădie sau roiniță (o linguriță la o ceașcă de decoct, în fiecare dimineață); adăugați puțin praf de ghimbir sau semințe de fenicul măcinate, pentru a atenua disconfortul cauzat de durerile constrictive.

Arsurile la stomac și indigestia

Mâncați încet, luând porții mai mici și mai dese, decât două sau trei porții mari pe zi, și evitați cafeaua și mâncărurile cu grăsimi sau cele condimentate. Pentru indigestie e ideală o ceașcă de infuzie de iarba-mâței, roiniță sau mușețel, după mese. Feniculul și menta pot fi folosite ocazional în acelaș mod, dar dozele mari trebuie evitate în timpul sarcinii.

Greața de dimineață

Gimbirul este unul dintre cele mai bune remedii, dozele de până la 1g fiind sigure. Se poate folosi, de asemenea roinița sau mușețel. Variați aceste remedii pentru a obține rezultate bune. Diluați tincturi din fiecare dintre aceste plante cu o cantitate egală de apă și păstrați-le în sticluțe cu pipetă, separat; luați patru sau cinci picături, înainte să vă ridicați din pat sau la primul semn de greață. Schimbați planta pe care o folosiți la fiecare câteva zile.

Nașterea

Odinioară, plantele medicinale jucau un rol vital în procesul nașterii, stimulând contracțiile, ușurând travaliul și ajutând la expulzarea placentei, dar în prezent, medicina modernă a luat locul acestor remedii. Totuși, plantele vă pot fi de folos.

Pregătirea pentru travaliu

Multe femei beau ceai de frunze de zmeur pentru a fortifica uterul. Consumați o ceașcă zilnic de ceai de talpa-gâștei în ultimele săptămâni de sarcină.

În timpul travaliului

În prima fază a travaliului, consumați câte puțin dintr-o infuzie preparată din cantități egale de petale de trandafir, cretișori și frunze de zmeur (două lingurițe la o ceașcă). Masați partea inferioară a spatelui, abdomenul și partea interioară a coapselor cu un amestec de câte zece picături de ulei de levănțică și iasomie, în două lingurițe de ulei de migdale sau de măsline. O compresă caldă înmuiată în infuzie de gălbenele, aplicată sub ombilic, vă poate fi de ajutor.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.