DAILY DEALS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Remedii naturale.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Descoperă miracolul plantelor din România cu VitaMix

Descoperă miracolul plantelor din România cu VitaMix
     

Plantele medicinale au fost și sunt un miracol al naturii. În prezent, țara noastră este cunoscută în Europa pentru multitudinea de soiuri de plante medicinale, care au efecte terapeutice și vindecătoare.

Proprietățile plantelor terapeutice au multiple beneficii pentru vindecarea organismului. În întreaga lume, plantele medicinale sunt folosite pe scară mare pentru tratamentele naturiste, pentru vindecarea și ameliorarea anumitor boli sau afecțiuni.

În funcție de tipul și soiul ei, fiecare plantă are proprietățile sale terapeutice care se găsesc atât în tulpină, flori, fructe sau chiar semințe. Toate plantele care au proprietăți curative sunt bogate în vitamine, aminoacizi, uleiuri, acizi grași, săruri minerale și multe alte substanțe active care le oferă posibilitatea să aibă numeroase întrebuințări pentru diverse afecțiuni.

La fel ca și în orice alt tratament este bine să cunoaștem proprietățile pe care o are fiecare plantă, atunci când dorim să începem să o folosim ca bază de tratament. Orice plantă medicinală poate avea și efecte negative dacă nu este folosită corect sau dacă se consumă în exces.

Se recomandă ca recoltarea plantelor medicinale să se facă doar în zilele călduroase, cu soare, fie că este vorba despre flori sau fructe. Nu se recoltează niciodată în zilele ploioase.

În fiecare anotimp cresc multe soiuri de plante terapeutice. În anotimpul cald de vară, în luna iulie se pot culege plante precum chimionul, cireșul, vișinul, potbalul, menta sălbatică, teiul, lavanda, zmeurul, fragul. 

Menta sălbatică are un gust răcoritor și calmant, aceasta este o plantă vindecătoare. Cunoscută și sub denumirea de izmă, ea crește pe marginea râurilor în zone apoase. Planta crește la o înălțime de 10-40 de cm cu frunzele mici, late-ovale, cu marginile ușor dințate. Planta este aromată cu un gust mentolat, răcoritor. Se poate folosi cu succes în bolile de ficat, stomac, bronșite, tuse, pancreatită, diaree.

Lavanda cu un parfum delicat cu puteri terapeutice. Crește sub formă de tufă cu aspect globular, tulpinile subțiri cresc între 30-70 de cm cu flori mici de culoare violet. Se cultivă ca plantă terapeutică, aromatică dar și ca plantă ornamentală. Lavanda se poate utiliza în scop terapeutic pentru tuse, astm, pneumonie, migrene, anorexie, oboseală, melancolie, indigestii, balonări, boli venerice, palpitații.

Trei-frați-pătați sau panseluțele de câmp sunt flori gingașe, dar valoroase. Planta crește în zonele de munte, deal, păduri, vii, livezi, terenuri sălbatice. Este o plantă erbacee, mică. Florile sunt formate din cinci petale micuțe și colorate, violet-albăstrui cu o pată albă și una gălbuie în centru. Are proprietăți expectorante, emoliente, diuretice, cicatrizante, laxative, antialergice, antiinflamatorii. Este o plantă folosită pentru detoxifierea organismului. Se recoltează doar planta aeriană. Plantele medicinale se folosesc sub formă de ceaiuri, uleiuri, creme și tincturi.

Zmeurul are un parfum plăcut și aromat, este leacul eficace în chisturile ovariene dar și pentru fibronul uterin. Zmeurul crește în pădurile de conifere, în tufișuri dese. Este un arbust fructifer cu fructe suculente, aromate, dulce-acrișoare. Ca plantă de tratament se folosesc frunzele și fructele. Zmeurul are proprietăți energizante, tonice, laxative, diuretice, sudorifice, depurative și vitaminizante.

Natura este mult mai aproape de tine. VitaMix te transportă pe tărâmul plantelor terapeutice. Vizitează shopul online și vezi lista cu produsele naturiste pe bază de plante. 

Lista de ceaiuri și remedii naturale este complexă și atent selecționată cu produse și ceaiuri pentru toate vârstele cât și pentru diverse afecțiuni. VitaMix îți dorește multă sănătate!

 

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.