✨ TENTATIA ZILEI
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce tipuri de semințe plantăm în luna Februarie?

Ce tipuri de semințe plantăm în luna Februarie?
     

Anotimpul renașterii naturii bate la ușă. 

Odată cu el încep și muncile agricole. Peste tot, pe câmpuri sau în propriile grădini, oamenii încep cu plantatul diferitelor semințe de legume sau semințe de flori.

Tu știi ce să plantezi în luna februarie, în așa fel încât, să te poți bucura tot restul anului de grădina ta? 

Iată, mai jos, o serie de plante ce trebuie sădite începând cu jumatea lunii februarie:

-semințe de pătrunjel, rozmarin, măghiranul, cimbru, cimbrișor, busuioc ,oregano,rucola.

În ceea ce privește legumele care pot fi cultivate în grădină, luna februarie este potrivită plantării semințelor de varză, ardei gras, gogoșari, brocolli, ridichi și roșii. 

Spre sfârșitul acestei luni poate veni rândul morcovilor, salatei, cepei, spanacului. Acestea din urmă au o rezistență deosebită la temperaturi scăzute. Totuși este recomandat să le plantați sub folie pentru a menține astfel o temperatură constantă, indiferent de schimbările vremii.

 De asemenea,anghinarea, hreanul sau sparanghelul, pot fi și ele plantate spre sfârșitul lunii februarie, chiar început de martie.

Atenție la distanța dintre răsaduri! Deși unele plante pot fi pretențioase când vine vorba despre spațiul vital, majoritatea cultivatorilor lasă 3-6 cm între plante, pentru a se putea dezvolta normal.

Dacă aveți și livadă, tot acum este momentul  pentru a curăța pomii de crengile uscate de peste iarnă. În zilele în care nu este ger puteți chiar tăia anumite crengi, fară a uita să protejați tăieturile cu substanțe specifice, pentru a sigila locul. 

Vă recomandăm să vă orientați către un pământ special pentru răsaduri, pentru că acesta este îmbogățit cu toți nutrienții necesari pentru o germinare sănătoasă și o creștere echilibrată.

Înainte de toate este absolut necesar să vă asigurați că aveți cele mai bune semințe pentru însămânțat, pentru a obține un randament optim. 

  • Seminte de Susan 100gr

    Seminte de Susan 100gr

    6,20 lei
    Semintele de susan sunt extrem de folosite atat in bucatarie cat si in medicina traditionala datorita calitatilor nutritive, preventive si curative. Susanul este o planta erbacee, Sesamum indicum, care creste in abundenta in Asia. Este cultivata in special in China, India si Birmania.Semintele de susan erau foarte apreciate in Evul Mediu, valorand cat greutatea lor in aur pentru oamenii de atunci. ...
  • Seminte de In Sparte, 250gr, Pronat
    -4%

    Seminte de In Sparte, 250gr, Pronat

    10,43 lei
    10,90 lei
    Bogate în minerale (calciu, fier, potasiu, fosfor, magneziu) si vitamine (A, B1, B2, B6, C).Produsul nu este obtinut cu organisme modificate genetic.Contine: 100% seminte de in*.* din culturi certificate ecologic.Valorile nutritionale sunt supuse variatiilor specifice produselor naturale.Semintele de in (Flaxseed), au fost apreciate pentru calitatile lor inca de acum 4000 de ani fi ...
  • Seminte de Psyllium 100gr

    Seminte de Psyllium 100gr

    7,80 lei
    Psyllium este o planta mediteraneeana, din familia plantaginaceelor, care creste mai ales in India si are nenumarate beneficii asupra sanatatii. Ca si inul sau ovazul, aceste seminte sunt bogate in fibre care, in contact cu apa, formeaza un gel. Are capacitatea de a lega apa atunci cand ajunge in stomac, se umfla si da senzatia de satietate. Formeaza un gel care absoarbe toxinele si reduce ri ...
  • Chia Seminte 250gr springmarkt

    Chia Seminte 250gr springmarkt

    15,81 lei
    Chia este o planta numita Salvia hispanica si este originara din America de Sud. Era consumat de azteci si mayasi de secole intregi.Semintele de Chia sunt unele dintre alimentele cu cel mai valoros continut nutritional! Semintele de Chia sunt foarte bogate in fibre, astfel, inhiba apetitul si confera energie intreaga zi. Au un continut mare de antioxidanti, luptand impotriva radicalilor ...

 

Încearcă produsele VitaMix pentru a-ți crea gradina mult visată.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.