Luna Apidava
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Condimente antitumorale

Condimente antitumorale
     

Poate că nu știai, dar există posibilitatea să găsești remedii naturale, chiar acasă, în bucataria ta!

Te-ai întrebat vreodată care ar fi acestea? Răspunsul ar putea fi condimentele.

Condimentele sunt 100% naturale și au multe beneficii ascunse, una dintre ele fiind capacitatea lor antitumorală.

Nutritionista Livia Nena spune: 

"Multe dintre condimente au un caracter puternic antioxidant, având rol antitumoral. În plus, datorită conținutului bogat în flavonoizi, carotenoizi, vitamine, minerale, enzime, substanțe antiinflamatoare și în substanțe antibiotice, condimentele pot preveni boli cardiovasculare, boli circulatorii, venoase și arteriale (usturoi, pătrunjel, scorțișoară), afecțiuni gastrointestinale (cimbru, chimen, anason), afecțiuni uro-genitale (salvie, rozmarin, scorțișoară)."

Iată câteva condimente antitumorale:

 TURMERIC-ul este condimentul cel mai faimos în lupta cu cancerul. Ingredientul principal "curcumina" este faimos pentru proprietatea sa de a întarzia creșterea celulelor patogene care cauzează cancer, în plus curcumina stimulează distrugerea celulelor afectate deja. Mai mult decât atât, curcumina reglează funcția bilei și protejează organismul împotriva colesterolului „rău”, jucând un rol important în diminuarea colesterolului din sânge. Prin acest mod se poate evita aparitia bolilor degenerative ale arterelor.

Capsaicina este o substanță activă din compoziția ARDEIULUI IUTE și are capacitatea de a induce apoptoza (moartea celulară) care distruge celulele canceroase. În plus, ardeiul iute îmbunătățește circulația sanguina, stimulează metabolismul și ajută în menținerea greutății corporale.

De-a lungul secolelor, SCORȚIȘOARA a însoțit mâncărurile dulci și prăjiturile și este chiar faimoasă pentru efectele sale de a încălzi trupul. Includerea scorțișoarei în alimentația noastră zilnică poate preveni dezvoltarea tumorilor, spun specialiștii. Doza zilnică recomandată nu ar trebui să depășească o jumătate de linguriță. Conform studiilor, scorțișoara reduce creșterea tumorilor și blochează răspândirea lor în organism. Este important de menționat ca scorțișoara oferă mai multe beneficii: întărește imunitatea, scade colesterolul, îmbunătățește digestia, tratează tusea și energizează organismul.

Image result for snowflake mark O idee excelentă de a include scorțișoara în alimentația ta este prin adăugarea ei în ceaiul tău de dimineață!

În urma studiilor pe celule a fost constatat că extractul de CHIMEN NEGRU are efecte similare agentului chimic 5-fluoracil. Are efecte antitumorale și previne dezvoltarea cancerului de colon. Datorită conținutului său în timochinonă („Thymoquinone”), chimenul negru, controlează răspândirea celulelor canceroase, este un antioxidant extrem de benefic și protejează tesutul cerebral de stresul nitrozativ indus de radiații.

OREGANO conține substanțe numite flavonoide, acid fenolic și un fito-chimical numit „quercetin”, substanțe care sunt considerate antioxidanți cu efecte protectoare. Planta folosește aceste substanțe pentru a se proteja de lumina puternică iar organismul nostru o folosește pentru a ne proteja de radicalii liberi. În plus quercetina blochează dezvoltarea celulelor maligne astfel fiind o armă periculoasă în lupta cu cancerul.

Alte condimente cu efecte antitumorale: ghimbir, usturoi, rozmarin, fenicul, busuioc, sofran și busuioc.

Citește aici despre condimentele detoxifiante!

 

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Anorexia

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.