Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Uleiul esential de Neroli, regina miresmelor!

Uleiul esential de Neroli, regina miresmelor!
     

Uleiul de Neroli a fost utilizat inca din secolul XVII-lea, de catre de reginele Europei, pentru aroma lui extraordinara de flori de portocale si pentru calitatile sale miraculoase.

Denumirea de Neroli a fost imprumutata, de la numele printesei de Nerola, Ana Maria Orsini, cine era indragostita de mirosul portocalei amare. Folosea acest parfum atat pentru corp, cat si pentru lenjerie, cearceafuri, mobilier, tablouri etc. De secole, neroli a fost folosit la prepararea produselor cosmetice, apelor de colonie si a parfumurilor. Adeseori, uleiul esential de neroli este falsificat cu uleiul de petitgrain, care are relativ aceleasi proprietati, dar este mult mai ieftin.

Imperiul Roman a fost cel, care a adus portocalul amar în Europa, din zone indepartate precum China, India, Persia. Proprietatile sale antiseptice, antiparazitare, tonice, cicatrizante, echilibrante, sedative fac din acest ulei esential o alegere potrivita pentru toata familia. Difuzat in incapere, alunga insomniile si starea de tristete, aprinde flacara in cadrul cuplului. Uleiul acesta este considerat o amuleta pentru succes in dragoste, talent si excentricitate, are un efect antidepresiv, antiseptic, anti-infectios, antispastic, afrodisiac, bactericid, carminativ, cicatrizant, citofilactic, cordial, deodorant, digestiv, emolient, sedativ si tonic.

Ajuta, de asemenea, si in cazurile de insomnie, avand un efect sedativ, este eficient in calmarea palpitatiilor, la tratarea durerilor de cap, a nevralgiilor si a vertijului. Mai poate ajuta atunci cand un pacient este in convalescenta fiind un bun tonic general.

Uleiul de neroli nu numai ca miroase deosebit, dar poate relaxa si calma sistemul nervos, tractul digestiv si este de ajutor in ingrijirea pielii. Ajuta la intinerirea pielii, contribuind la regenerarea celulelor epiteliale. Este exceptional datorita proprietatilor sale antiseptice, calmante, vasodilatante si regenerative. Reintinereste, revitalizeaza pielea uscata, matura, iritata,  sensibila, obosita, netezeste ridurile, previne spargerea capilarelor si ajuta in acneea rozacee. Folosit intr-un ulei/crema pentru contur ochi, diminueaza cearcanele si pungile de sub ochi. Regenereaza, reinnoieste si stimuleaza biosinteza celulelor din derm. Folosit in cazul unor rani, poate preveni formarea unor cicatrice urate. Contribuie la mentinerea unei pieli fine, la lupta impotriva vergeturilor si a capilarelor sparte. Intareste.

Intr-un mediu psihologic, uleiul este utilizat pentru a trata isteria, depresia și diferite tipuri de nervi. Aplicat ca si ulei de masaj (5-7 picaturi de ulei de neroli la 10 ml de ulei vegetal) ajuta la tratarea insomniei, este un foarte bun tonic, agent antiviral si imunostimulator. Ajuta la recuperarea dupa o boala prelungita, la leziuni si interventii chirurgicale. Optimizeaza functionarea sistemului digestiv; este un remediu pentru menopauza si pentru combaterea sindromului premenstrual. Masajul cu acest ulei poate stimula microcirculatia, restabileste echilibrul hormonal al organismului, curata pielea impura si patata. Este buna chiar si pentru dermatita, eruptii cutanate juvenile, acnee, herpes, cicatrici, vergeturi, doarece stimuleaza aparitia unor celule noi si sanatoase. Aplicat de par, restabileste chiar si elasticitatea acestuia si reda stralucirea naturala a parului!

Aroma uleiului neroli are un efect relaxant. După o zi de lucru grea, faceți o baie cu adaos de ulei esențial. În apă caldă, adăugați până la 10 picături de ulei de portocale.Pentru a pregăti o compresă, veți avea nevoie de 5-7 picături și de aromatizarea vinului - până la 5 picături pe jumătate de litru de băutură. Pentru a lua medicamentul în interior, amestecați 3 picături de ulei neroli cu o linguriță de miere.

comments powered by Disqus

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste