30 RON reducere la comenzile de peste 199 RON ✨
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Aloe Vera in cosmetica

Aloe Vera in cosmetica
     

Aloe Vera este o plantă cu beneficii extraordinare, proprietățile sale fiind foarte bine cunoscute încă de acum aproape 4000 de ani. Este cunoscută și sub numele de "plantă de prim ajutor". Aloe vera conține 20 dintre cei 22 de aminoacizi existenți în structura corpului uman, inclusiv șapte din cei opt aminoacizi esențiali, care nu pot fi sintetizați de organism. De asemenea, planta mai conține: vitamina A (carotenul), cu efecte benefice asupra vederii, și vitamine din complexul B, indispensabile pentru buna funcționare a celulelor nervoase (Aloe Vera este singura plantă care conține vitamina B12). În plus, conține vitamina C (care protejează organismul împotriva infecțiilor și a efectelor stresului) și vitamina E (care previne instalarea aterosclerozei).

Aloe vera este cunoscută drept plantă cu caracteristici excelente de cicatrizare și de calmare a arsurilor, înțepăturilor de insecte și mâncărimi ale pielii. Numai puțini oameni cunosc beneficiile excelente ale Aloei în prevenirea apariției ridurilor și ameliorarea celor deja existente, în regenerarea celulor epiteliale, în indepărtarea celulelor moarte și stimularea producerii de elastină și colagen. Beneficiile acestea fac pe Aloe Vera un ingredient excelent Anti Aging, fiind adorat în industria cosmetică. Aproximativ 90% dintre produsele cosmetice conțin într-o formă sau alta Aloe Vera. 

Planta Aloe are efecte antiseptice (distruge bacteriile și ciupercile), hidratează pielea în profunzime și stimulează asimilarea substanțelor nutritive în toate straturile pielii. Extractul de Aloe te protejează de razele nocive ale soarelui, dar calmează și pielea iritată după plajă. Este important de menționat totuși faptul că nu va oferii protecție solară totală.

Încă din Antichitate, în Egiptul Antic, Aloe Vera era folosit în tratamentele de înfrumusețare a părului. Are beneficii extraordinare la nivelul scalpului: stimulează creșterea și combate căderea părului, elimină mătreață și reface pH-ul natural al scalpului.  

Citește mai mult despre beneficiile Aloei aici: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92765/

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Căpșunile – proprietăți și beneficii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.