⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Puncte negre? Nu din nou…Cum scap de ele?

Puncte negre? Nu din nou…Cum scap de ele?
     

Puncte negre? Nu din nou… De ce eu?

Cred că la mulți vă sună cunoscută situația, când doar arunci o privire în oglinda din baie și imediat îți sar în ochi punctele negre extrem de inestetice. Este bine de știu că nu ești singură în lupta infinită cu ei. Desigur, nu înseamnă că trebuie să-ți placă, să te obișnuiești și să traiești cu ei. 

Cum apar punctele negre?

Corpul uman este acoperit de millioane de fire de păr la baza căruia se află rădăcina și foliculi. Fiecare dintre foliculi conține un fir de păr și o glandă sebacee, care produce ulei de sebum pentru a menține pielea moale. Atunci când cad celulele moarte ale pielii, ele intră în foliculul, se amestecă cu uleiul și formeză un dop care vine la suprafața și formează o mică unflătură numit comedoanelor. Când acesta intră în contact cu aerul se oxidează și devine negru (sau, uneori, de culoare gălbuie).

Tadaaaaa……s-a și format un nou punct negru.

Putem începe să scăpăm de ele.

Metoda care s-a dovedit cea mai eficientă este BAIA cu ABURI 

Într-o oală se fierbe o cantitate suficientă de apă cu o lingură de mușețel. După ce l-ați luat de pe foc vă aplecați asupra cratiței și vă acoperiți capul cu un prosop. Încercați să stați sub prosop cât mai mult, dacă rezistați chiar până ce se răcește apa. După ce s-a îmnuiat bine pielea și s-au deschis porii, masați bine fața cu un tifon curat. Cu mișcări circulare veți elimina punctele negre, aveți grija să nu presați tifonul prea mult, încât să vi se formeze răni micuțe. La final puteți să vă dați cu o loțiune astrigentă, calmantă și dezinfectantă. 

Poți preveni apariția lor prin:

  • Curățarea zilnică a tenului - spălați fața cu săpunuri, geluri care au un pH special, care nu usucă și nu îngrașă tenul. Poți să te dai cu apă micelară sau loțiune tonică cu lămâie pentru a dezinfecta, calma și a strânge porurii dilatați.
  • Folosește creme potrivite pentru tipul tenului tău. Crema de față se aplică întotdeauna seara și nu dimineața căci va atrage și mai mult particule de praf și alte elemente nocive din aer.   
  • Folosește măști de ten pentru eliminarea impurităților și a punctelor negre - poți cumpăra măști speciale care nu doar curăță și reglează secreția de sebum de la nivelul tenului, dar și “smulg” impuritățile odată cu îndepărtarea lor. Se recomandă să folosiți de două ori pe săptămână astfel de măști.
  • Poți apela cu încredere și la saloanele de cosmetică care folosesc metode speciale și echipamente profesionale pentru curățarea profundă a porilor.

Spune-ne tu ce metodă ai încercat și practici cu succes?

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.