☺ HAPPY HOURS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Slabire, dieta, frumusete.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Protejarea pielii cu măceșe

Protejarea pielii cu măceșe
     

Intrarea în drepturi depline a iernii aduce schimbări și în modul în care trebuie să ne îngrijim pielea. Temperaturile scăzute și vântul puternic sunt factori care duc la deshidratarea pielii, având ca rezultate senzații neplăcute.

Aerul rece sau uscat și căldura degajată de sursele de încălzire provoacă deshidratarea tenului, mai ales a celui uscat, iar pielea devine aspră, sensibilă, lipsită de elasticitate, se înroșește ușor, se exfoliază și capătă un aspect de îmbătrânire. În sezonul rece pielea produce mai puține substanțe grase, fiind protejată mai puțin, iar circulația are de suferit putând determina apariția cuperozei (ruperea capilarelor). De aceea este important să ne protejăm tenul pe timpul iernii.

Uleiul de măceșe este extras din semințe de trandafir sălbatic și are un conținut de Omega 3 (acid linolenic), Omega 6 (acid linoleic) și Omega 9 (acid oleic) mare, ceea ce beneficiează efectul antiinflamatoar și regenerativ. El acționează ca un agent de hidratare, penetrând rapid pielea uscată și restabilind pH-ul. Măceșele sunt un adevărat izvor de vitamina C, conținutul fiind de 50 de ori mai mare decât la lămâi și de 100 de ori mai mare decât la cireșe, mandarine. Vitamina C are un rol important în activarea producției de colagen și estomparea ridurilor.

Poate fi folosit individual, fără a-l combina cu alte ingrediente pentru a-ți prepară singură un produs cosmetic. Este recomandat adăugarea uleiului de vitamina A în uleiul de măceșe, pentru prelungirea termenului de valabilitate și pentru îmbunătățirea rezultatelor. Poate fi aplicat direct pe față, de două ori pe zi, folosind mișcări ușoare, ca un masaj. Este clasificat un ulei uscat, care este absorbit rapid de piele.

Iată o mască de față care poate fi preparat oricând și are efecte extraordinare! Într-o căniță amestecă bine o linguriță de miere cu doi lingurite de iaurt sau smântână, apoi adaugă 10-15 de picături de ulei de măceșe. Amestecă până se omogenizează, se întinde masca pe față, gât și umeri, evitând ochii. Se lasă timp de 15-20 minute și se spală cu apă sau cu o infuzie. 

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.