DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

De ce să alegem produse cosmetice fără parabeni

De ce să alegem produse cosmetice fără parabeni
     

Parabenii sunt folosiți de obicei ca și conservanți în produsele cosmetice. Mai jos îți vom răspunde la niște întrebări pe care consumatorii le pun adesea despre siguranța și utilizarea acestor ingrediente.

Ce sunt parabenii?

Parabenii sunt substanțe chimice frecvent folosite în diferite produse din comerț pentru a crește durata de valabilitate și pentru a preveni creșterea anumitor dăunători, de exemplu mucegaiul sau bacteriile. În produsele cosmetice se mai pot găsi după următoarele nume:

  • metilparaben
  • propilparaben
  • butilparaben
  • isobutilparaben
  • etilparaben
  • isopropilparaben

Cei mai des folosiți în produsele cosmetice sunt metilparaben, propilparaben, butilparaben și etilparaben. 

Ce fel de produse conțin parabeni? 

Parabenii sunt folosiți într-o mare varietate de produse cosmetice, precum și în alimente și medicamente. Comsmeticele care pot conține parabeni sunt produsele de machiaj, cremele hidratante, produsele de îngrijire a părului și produsele de bărbierit. 

Cosmeticele vândute consumatorilor trebuie să aibă o listă de ingrediente, fiecare listată după denumirea comună. Aceasta este o informație importantă pentru consumatorii care doresc să afle dacă un produs conține un ingredient pe care un consumator dorește să îl evite. Parabenii sunt ușor de identificat după numele lor.

Sunt parabenii siguri de folosit în produsele cosmetice? Sunt legați de cancerul de sân sau de alte probleme de sănătate?

Oamenii de știință de la FDA continuă să revizuiască studiile publicate privind siguranța prabenilor. În acest moment, nu sunt informații care arată că parabenii, așa cum sunt utilizați în produse cosmetice, au un efect asupra sănătății umane. 

  • Pulbere de Urzica Bio 150gr, Dragon Superfoods
    -11%

    Pulbere de Urzica Bio 150gr, Dragon Superfoods

    27,59 lei
    31,30 lei
    Pulbere de urzica bio 150gUrzica este una dintre cele mai populare plante din zona noastra, folosita atat in preparate culinare, cat si in remedii naturale si produse cosmetice.Ingrediente: urzica verde pulbere**din agricultura ecologicaSugestie de folosire: 1-2 lingurite in sucuri, in salate, in supe creme.Valori nutritionale/100g:Energie: 309kcalCarbohidrati: 25.6g din care zaharuri 19.2gProtein ...
  • Ulei de Cocos BIO Virgin, presat la rece 500ml

    Ulei de Cocos BIO Virgin, presat la rece 500ml

    44,74 lei
    Folosit din cele mai vechi timpuri, uleiul de cocos este un ulei special care a reusit sa ofere beneficiile lui in mai toate domeniile precum in cel culinar, cosmetic sau medical.„Uleiul de cocos este cel mai sanatos ulei de pe aceasta planeta” spune doctorului Bruce Fife, autorul cartii The Healing Miracles of Coconut Oil (Puterea miraculos-vindecatoare a uleiului de co ...
  • Balsam de Buze Bio Capsuni, 3.8 gr, Quiz Cosmetic

    Balsam de Buze Bio Capsuni, 3.8 gr, Quiz Cosmetic

    7,90 lei
    Balsam de buze Vegan Capsune Quiz Cosmetics, 4g: produs special conceput pentru ingrijirea buzelor, ce ofera acestora hranire optima si catifelare datorita formulei cu propolis, ceara de albine si vitamina E. Protejeaza pielea sensibila impotriva uscarii, iar extractul de echinacea stimuleaza imunitatea la nivel local, prevenind exfolierea si craparea buzelor.Ingrediente: Parraffinum liquidum, Ric ...
  • Ulei esential din Lemn de Trandafir 10ml, Zanna

    Ulei esential din Lemn de Trandafir 10ml, Zanna

    15,51 lei
    Uleiul esential de lemn de trandafir este obtinut din lemnul unui arbore exotic, Aniba Rosaedora, un lemn de un rosu viu si foarte parfumat ce creste in padurile amazoniene, prin distilarea scoartei in vapori de apa.De-a lungul timpului a fost exploatat pentru lemnul sau pretios, folosit la realizarea sculpturilor pretioase, dar si pentru obtinerea pretiosului uleiul esential din lemn de trandafir ...

FDA va continua să evalueze noi date în acest domeniu. 

Care sunt efectele secundare?

Unele persoane pot prezenta reacții alergice la parabeni, precum metilparaben, printre acestea se numără dermatită de contact, mâncărimi, piele uscată, etc. Majoritatea efectelor secundare apar la nivel cutanat, de aceea este important să se facă un mic test pe piele înaintea folosirii produselor de îngrijire pentru a evita eventuale reacții alergice.

Există unele rapoarte privind reacțiile alergice în urma ingestie de parabeni, dar acest lucru nu a fost încă cercetat în spectru larg. Reacții alergice care ar putea pune viață în pericol, cum ar fi anafilaxia, nu au fost raportate.

Parabenii nu sunt atât de nocivi pe cât se speculează. Studiile efectuate momentan încă nu au descoperit efecte devastatoare, ceea ce înseamnă că nu se sție un lucru sigur. Cercetătorii continuă să descopere noi informație privind efectele negative ale acestor substanțe. Cel mai bine este să îi evităm pe cât de mult posibil și să alegem produse de îngrijire naturale.

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.