Luna AdNatura
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

De ce este important să alegem produse cosmetice fără parabeni?

De ce este important să alegem produse cosmetice fără parabeni?
     

Parabenii sunt o grupă de substanțe chimice, cunoscute și sub denumirea de conservanți, des întâlnite în produse de îngrijire corporală și în multe alte produse de cosmetică. Aceștia sunt utilizați în industria cosmetică pentru a conserva proprietățile produselor și a împiedica formarea ciupercilor, a mucegaiului, bacterilor și microbilor. Parabenii sunt incluși în produse de îngrijire la scară largă, deoarece sunt ieftini și oferă eficiență.

Cum ne pot afecta parabenii sănătatea?

Recent, oamenii de știință a descoperit că există o conexiune dintre probleme de sănătate și utilizarea parabenilor. Produsele cosmetice ce conțin acești tip de conservanți pot crea probleme grave de sănătate. Aceștia sunt absorbiți prin piele de sistemul endocrin cauzând dereglări hormonale. S-a ajuns la concluzia că aceștia pot cauza cancer mamar la femei și disfuncții erectile la bărbați. Parabenii de cele mai multe ori generează iritații cutanate și pot înrăutății dermatita atopică la copii, dar și la adulți.

Produse cosmetice naturale fără parabeni

Gândește-te câte produse cosmetice folosești în mod zilnic și ce cantitate de parabeni conțin acestea. Poate crezi că impactul parabenilor nu este mare, deoarece per produs numărul acesta pare nesemnificativ, însă adună toate cosmeticele care le folosești zilnic și vei vedea că atunci numărul lor este chiar șocant.

Pentru a avea o sănătatea echilibrată, încearcă să reduci numărul de chimicale nocive ce intră în contact cu pielea ta.Folosește produse cosmetice bio cu 0% conținut de parabeni.

Cum identific produsele bio, prietene cu natura și cu pielea ta? Pe ambalajele acestor produse, vei găsi inscripționat termenul bio sau o frază în care producătorul te informează că acesta este organic. Uneori producători includ și inscripția: fără parabeni sau fără conservanți. Vei putea să îți dai seama dacă un produs este natural și din lista de ingrediente enumerate.

Cosmeticele naturale sunt ca un elixir de tinerețe și vitalitate pentru pielea ta. Acestea au grijă de corpul tău, hidratând pielea, curățând-o blând, redându-i elasticitatea și oferindu-i o strălucire sănătoasă. 

Părul are și el mult de câștigat în urma utilizării acestora. El devine mai puternic și mai sănătos cu produse extrase din natură. 

Vei spune adio exploziilor cutanate, iritaților și mâncărimilor. Pe lângă toate acestea, mirosul produselor naturale este incomparabil. Acestea nu conțin parfumuri sintetice, artificiale, ci din contra ele îți oferă și o experiență olfactivă inconfundabilă.

Produsele cosmetice bio au în compoziția lor doar ingrediente cu certificare organică. Substanțele chimice dăunătoare nu fac parte din compoziția lor.

La realizarea acestora se folosesc emolienți naturali, cum ar fi untul de shea și alte grăsimi vegetale naturale. Extractele din plante completeză și ele deseori lista de ingrediente, iar surfactanți naturali îi înlocuiesc cu succes pe cei artificiali. Surfactanții naturali se extrag din trestia de zahăr și din nuca de cocos și ajută ca șamponul și săpunul să producă spumă la contact cu pielea. În compoziția cosmeticelor bio se utilizează doar coloranți naturali, uleiuri esențiale și pulberi exfoliante naturale.

Mai mult decât atât, produsele naturale sunt prietene cu natura. Ele nu poluează și nu emit substanțe nocive în mediul înconjurător. Tehnologia de dezvoltare a produselor bio a evoluat extrem de rapid în ultimii ani, iar acum companiile produc cosmetice naturale cu un termen de valabilitate mai îndelungat. Mitul că aceste cosmetice se vor strica sau altera în mod rapid este foarte ușor înlăturat după ce ai testat produse bio certificate.

Webshop-ul Vitamix.ro îți pune la dispoziție o gamă largă de produse de îngrijire corporală naturale și multe cosmetice bio. Consultă produsele noastre din categoria Cosmetice BIO și naturale!

Ai grijă de pielea și sănătatea ta cu produse bio!

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.