Luna Zanna
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

De ce ai nevoie de protecție solară, mai ales vara!

De ce ai nevoie de protecție solară, mai ales vara!
     

Dacă petreci mult timp afară, sunt șanse să fi auzit cât de important este să foloseștie protecție solară. Deși este mult mai bine să aplici o cremă cu protecție solară decât niciuna, cel mai bine este să alegi o protecție solară cu protecției UV cu spectru larg de cel puțin SPF 30. Aceste recomandări se aplică tuturor persoanelor, indiferent de tipul de piele. În mod ideal, protecția solară trebuie aplicată cu 30 de minute înainte de a ieși din casă. 

Contează SPF-ul?

SPF este prescurtarea pentru factor de proceție solară, iar principala caracteristică al acestui factor este de a bloca radiațiile solare.

Soarele emite două tipuri de radiații: UVA și UVB. Razele UVA contribuie la semnele de îmbătrânire ale pielii (ridurile) și razele UVB sunt mai cancerigene și responsabile pentru arsurile solare de pe piele. Razele UVA influențează razele UVB să fie mai reactive, astfel încât cele 2 raze combinate pot fi mortale.

SPF acționează prin extinderea apărării naturale a pielii împotriva razelor solare. De exemplu, un SPF de 15 oferă de aproximativ 15 ori mai multă protecție decât pielea normală fără protecție solară. Prin urmare, un SPF de 50 ar oferi de 50 de ori mai multă protecție decât pielea fără protecție solară. Alegerea unei creme de protecție solară cu spectru larg înseamnă că este un tip de protecție care va bloca atât razele UVA, cât și UVB.

Timpul de protecție al SPF-ului

Crema cu protecție solară durează în medie două ore, ceea ce înseamnă că o dată la două ore crema trebuie reaplicată pe piele. Dacă transpirați mult sau observații că vă arde piele sau petreceți o perioadă mai lungă în apă, va trebui să aplicați din nou.

  • Emulsie Protectie Solara Spf50 150ml Favisan
    -34%

    Emulsie Protectie Solara Spf50 150ml Favisan

    20,80 lei
    32,00 lei
    Emulsie Protectie Solara (protectie ridicata SPF 50) 150ml FAVISANOferă protecţie maximă pielii sensibile, în special în primele zile de expunere la soare. Este calmantă, reconfortantă, radioprotectoare, normalizează metabolismul pielii. Anihilează radicalii liberi. Are efect emolient şi nutritiv, asigură bronzarea uniformă şi nu deshidratează pielea.Ingrediente:- muşeţel ...
  • Crema de Fata cu Protectie Solara Spf 50 Floral 50ml Eolia

    Crema de Fata cu Protectie Solara Spf 50 Floral 50ml Eolia

    74,99 lei
    Ingrediente cheie ● Acid hialuronic ● Vitamine ECrema cu protectie solara UVA / UVB hidrateaza si asigura o protectie foarte ridicata impotriva razelor solare.Are o textura placuta, moale, care se absoarbe instantaneu in piele si in acelasi timp formeaza opelicula protectoare care previne deshidratarea pielii.Contine vitamina E care imbunatateste apararea pielii impotriva actiunii radicalilor ...
  • Apidermin Crema Lejera Hidratanta de Zi (SPF 15) 50ml

    Apidermin Crema Lejera Hidratanta de Zi (SPF 15) 50ml

    21,30 lei
    Apidermin lejer, crema lejera hidratanta de zi se adreseaza tenurilor normale sau mixte, hidratand si hranind pielea.Apidermin Lejer reia principiile gamei clasice cu o traditie de 50 de ani intr-o formula lejera, imbogatita cu un complex hidratant si factor de protectie solara 15. Untul de cacao este bogat in acizi grasi hidratand pielea in profunzime. Factorul de protectie este completat de ...
  • Crema De Zi Multiprotectoare Tis Farmaceutic
    -21%

    Crema De Zi Multiprotectoare Tis Farmaceutic

    16,31 lei
    20,90 lei
    Factor de protectie solara: 10. Complexul natural de uleiuri vegetale (germeni de grau, catina, galbenele, levantica, musetel, capsicum) si vitamina E din formula produsului ajuta la mentinerea supletii si prospetimii tenului si il protejeaza impotriva factorilor externi nocivi (radiatii UV, vant, frig, umiditate, poluare atmosferica). Uleiurile de morcov si de galbenele reprezinta o sursa natur ...

Alegerea unei creme de protecție solară

Pentru expunerea redusă la soare, este suficient să folosiți o cremă hidratantă sau o cremă cu SPF 15. Cu toate acestea, dacă expunerea la razele solare este pe o perioadă mai îndelungată nivelul SPF-ului trebuie să fie mai mare. 

Protecție solară rezistentă la apă

Aceasta poate oferi o protecție bună atunci când mergeți la plajă sau piscină. Important este să rețineti că nicio protecție solară nu este cu adevărat rezistentă la apă.

Spray de protecție solară

Acest tip de protecție este foarte popular, în special în rândul copiilor. Cu toate acestea, spray-ul a devenit o preocupare pentru unii experți care recomandă părinților să aleagă mai întâi o cremă de protecție solară, în loc de spray. Spray-ul poate elibera substanțe chimice nocive pe care copilul le poate inspira. 

Protecția cu spectru larg

Acest tip de protecție blochează atât razele UVA, cât și UVB. Este recomandat să alegeți acest tip de protecție solară.

Cremă solară complet complet naturală

Consumer Reports a constat că cele mai multe creme de protecție solară pe bază de minerale nu funcționează la fel de bine ca cele cu ingrediente active. Cremele etichetate naturale sunt de obicei pe bază de minerale. 

Poți să te bronzei în timp ce porți protecției solară?

Răspunsul este da. Important estă că din când în când să reaplicați crema de protecție solară deoarece acesta poate fi îndepărtată prin transpirație sau dacă petreceți mult timp în piscină.

Utilizarea protecției solare este o modalitate importantă de a reduce efectele negative ale radiațiilor dăunatoare de la soare. Adulții de toate vârstele ar trebui să folosească cel puțin un SPF de 30 în timpul tuturor activităților în aer liber și copii peste  6 luni ar trebui să poarte o protecție solară de cel puțin SPF 30.  

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.