☀ HOT DEALS ☀
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum se tratează unghiile casante?

Cum se tratează unghiile casante?
     

Înainte să aplici oja, privește cu atenție unghiile. Arată impecabil sau sunt moi, casante, îngălbenite și cu pielițe rupte? Sigur, le poți ascunde sub un strat de ojă, dar astfel vei reuși doar să maschiezi problema, nu o vei rezolva.

Trebuie să afli care sunt cauzele și abia apoi vei putea să le tratezi corespunzător, altminteri riști să le faci mai mult rău. Unghii care până acum puțină vreme erau perfecte, pot deveni casante dacă stai mult timp la soare, din cauza unei alimentații nesănătoase sau pentru că, din exces de zel, ai folosit mult prea multă vreme un intăritor pentru ele.

Atunci când alegi un tratament pentru unghiile tale, ai grijă că acesta să nu conțină formaldehidă pentru că acesta usucă foarte tare unghiile. Specialiștii recomandă să folosești mai degrabă produse waterproof, care îți păstrează unghiile hidratate și, în acelaș timp, nu le lăsa să se înmoaie și implicit, să se rupă, atunci când intră în contact cu apa. De obicei, atunci când unghiile tale au o problemă, principalul vinovat o reprezintă vitaminele, sau mai exact, lipsa lor. Dacă unghiile tale sunt casante, atunci s-ar putea să ai o lipsă de bioton ( adica vitamina H sau B7)  și-n cazul acesta trebuie să consumi ciuperci și banane. Dacă carența de fier e responsabilă de starea precară a unghiilor tale, află că îl poți asimila ușor dacă mănânci carne roșie, verdețuri și morcovi. Dacă îți lipsește zincul, consumă ouă, pește, fructe de mare.

Este bine să eviți să începi o cură de vitamine la cutie, dacă nu îți sunt recomandate de medic sau farmacist. Dacă nu sunt exact cele care-ți lipsesc, atunci echilibrul organismului se poate deteriora și vei ajunge din nou în punctul din care ai plecat, adică unghiile tale vor fi casante și fragile.

Încearcă să iei vitaminele necesare dintr-o alimentație corectă, consumând regulat legume și fructe. Dacă ai grijă de întregul organism și duci un stil de viață echilibrat și sănătos, vei constata că și unghiile tale vor arăta mult mai bine!

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Antrenează-ți memoria!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.