Luna Herbagen
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum sa imbatranim frumos?

Cum sa imbatranim frumos?
     

Îmbătrânește sănătos

Îmbătrânirea corpului este un fenomen natural al vieții noastre ce nu poate fi oprită dar se poate face simțită frumos. Starea de spirit atunci când simți că îmbătrânești, depinde de mai mulți factori cum ar fi: probleme de sănătate și alegerile pe care le faci zilnic. Dacă ai grijă de corpul tău și aplici metode de a scăpa de stres, poți preveni alte probleme care apar odată cu vârsta. Niciodată nu e prea tarziu să-ți schimbi obiceiurile proaste și să înveți altele bune pentru sănătatea și frumusețea ta pentru că și cea mai mică diferență de schimbare a unui stil de viață într-unul sănătos poate schimba radical felul tău de a gandi, de a simți, de a trăi.

De ce depinde starea de sănătate pe măsură ce îmbătrânești?

Schimbările prin care treci pe măsură ce îmbătrânești depinde de o serie de lururi. Unul este antecedentele familiale. Dacă unul sau mai mulți membrii ai familie tale au avut boli cronice sau probleme de sănătate cum sunt diabetul, cancerul, bolile cardiovasculare, este foarte probabil să le dezvolți și tu. Dar doar pentru că riscul e mare, asta nu înseamnă că o să le ai cu siguranță. De altfel, alegerile sănătoase pe care le faci pot diminua sau preveni complet riscul de a te îmbolnăvi de afecțiunile de care au suferit membrii familiei. Și chiar dacă te-ai ales cu o boală ereditară, dacă faci exerciții, mănânci sănătos și știi cum să faci față stresului, te vei bucura frumos de anii de aur ai vârstei înaintate.

La ce fel de schimbări te poți aștepta odată cu vârsta?

Schimbările care se petrec odată cu înaintarea în vârstă sunt de obicei graduale și unele sunt comune la toți oamenii. Odată cu vârsta, metabolismul încetinește, ceea ce înseamnă că corpul tău nu mai are aceeași nevoie pentru alimente care-i confereau energie. Majoritatea persoanelor odată ce iînaintează în vârstă se confruntă cu dereglări de vedere și s-ar putea să aibă nevoie de ochelari. În jurul vârstei de 50 de ani, oasele încep să îmbătrânească. Se observă de asemenea și schimbări ale funcțiilor sexuale, ceea ce este și normal la această vârstă. Majoriatea organelor încep să nu mai fie la fel de eficiente odată cu trecerea anilor, rinichii nu mai sunt la fel de capabili de a reține apa, iar inima poate resimți lipsa de mișcare și ingerearea de alimente nesănătoase de-a lungul vieții. Așa că este deosebit de important ca odată cu înaintarea în vârstă să bei suficientă apă, să mănânci alimentele potrivite și să faci mișcare și în acest fel vei reuși să-ți păstrezi tinerețea corpului și minții.

Ce trebuie să faci ca să te simți perfect odată ce îmbătrânești?

Exercțiile sunt cheia unui corp puternic și a unei stări energice, active. Se cunoaște foare bine faptul că persoanele active sunt mai puțin predispuse să facă depresii și reușesc să stea departe de stres. Starea ta mentală și emoțională este de asemenea foarte importante. Protejează-ți sau îmbunătățește-ți starea ta psihică, păstrând legătura cu prietenii, familia și comunitatea în general. Te vei simți mai relaxată și vei avea mai mult chef de viață. Pentru că memoria ta să nu fie afectată, învață lucruri care îți plac, joacă cărți sau diverse jocuri: șah, cuvinte încrucișate.

Alte recomandări sănătoase prin care reușești să te menții în formă la bătrânețe:

  • încearcă o dietă sănătoasă, echilibrată, evită mâncărurile sărate, prăjelile și grăsimile
  • fă numai sex protejat, bolile cu transmitere sexuală te pot afecta indiferent de vârstă
  • dacă fumezi, încearcă să renunți
  • nu face abuz de alcool sau droguri

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.