✨ Reducere de -12% la toate produsele de pe site-ul nostru ✨
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum protejăm tenul și pielea mâinii împotriva frigului

Cum protejăm tenul și pielea mâinii împotriva frigului
     

Pentru a păstra un ten frumos, în perioada rece trebuie aplicate creme bogate în grăsimi și nutrienți, cu vitaminele A, C și E. Este important să apelăm la medicul dermatolog pentru a afla cu exactitate ce tip de ten avem și ce tip de produse cosmetice este bine să folosim, pentru a evita, anumite iritații, alergii și erupții acneice, ce ar putea apărea dacă se aplică produse nepotrivite. Anotimpul rece se consideră a fi un bun prilej pentru ștergerea petelor pigmentare provocate de expunerea la soare, dar și pentru îndepărtarea cicatricilor post acneice O atenție deosebită trebuie acordată și pielii de la nivelul mâinilor, ce necesită, în anotimpul rece, îngrijire cu creme mai grase, mai bogate în lipide, dar și spălari cu formule speciale, uleioase, care să nu deterioreze bariera lipidică formată în mod natural de piele, ci să o păstreze intactă. Astfel, se evită eczema mâinii, atât la persoanele cu o piele normală, cât și la cele cu dermatită atopică.

Frigul produce contractarea vaselor sangvine, de aceea circulația sângelui se face mai greu, iar epiderma nu mai este suficient hranită. Efectele se simt imediat, pentru că nivelul de grăsimi produse de piele este diminuat și hidratarea nu se mai face în condiții optime. Mai mult, procesul de reînnoire celulară are de suferit, fapt care duce la pierderea tonusului și a supleții tegumentului. Ca urmare, devine opac și își pierde strălucirea. La toate acestea se adăuga și deficitul de vitamina D și de serotonină, substanțe care se sintetizează mai greu iarna din cauza expunerii insuficiente la razele ultraviolete și la lumină. Carența de vitamina D conduce și ea la uscarea pielii, iar lipsa serotoninei accentuează aspectul obosit și devitalizat. Hidratarea corectă, măsura de protecție Deshidratarea tenului este favorizată și de căldura și de aerul uscat din interior, iar trecerea bruscă la frigul și vântul de afară implică un mare efort de acomodare din partea pielii. 

Printr-o hidratare corectă ajutăm pielea să lupte cu frigul, în primul rând. Acest lucru se face cu produse hidratante și nutritive speciale, dar și prin consumul a cantității de apă necesare zilnic. Pentru tenul normal se recomandă folosirea unei creme hidratante cu apă termală. Pentru tenul gras, pe lângă produsul de hidratare, alegeți și o loțiune tonică astringentă fără alcool, pentru a nu usca prea mult fața după demachiere. Tenul mixt necesită, pe lângă hidratare și folosirea unei soluții pentru demachiere și a unei loțiuni tonice pentru ten sensibil. Și pielea mâinilor este afectată de temperaturile scăzute și își poate schimba în mod dramatic aspectul. Pielea mâinilor se poate usca, pot crăpa, pot deveni violacee și se pot umfla din cauza frigului. De aceea, dermatologii recomandă protejarea cu mănuși, precum și folosirea unor creme hidratante și emoliente speciale pentru mâini, care se aplică de câte ori este nevoie, chiar și din oră în oră.

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.