Luna VivaNatura
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum ne protejăm împotriva clorului?

Cum ne protejăm împotriva clorului?
     

Odată cu încălzirea vremii simțim nevoia de a ne răcori în bazinele din ștranduri, iar înotul este pentru mulți activitatea preferată de vară care oferă un antrenament complet pentru corp. Însă apa din bazine este tratată cu clor iar acesta poate distruge părul, tenul și nu în ultimul rând costumul de baie. Iată câteva sfaturi pentru a evita o asemenea situație:

 

  • Clorul este folosit pentru dezinfectare, pentru a omorâ bacteriile din apă; protejează împotriva infecției cu E. coli și alți  microbii, dar în același timp distruge uleiul natural care protejează părul. Ca să meți părul sănătos este recomandat să aplici pe păr produse pe bază de uleiuri sau silicon, cum ar fi produsele menite să protejeze împotriva căldurii. O altă obțiune este uleiul de cocos, care în același timp oferă strălucire și hidratare pentru păr.   
  • Înainte de a intra în bazin este sănătos să îți uzi părul sub duș, deaorece astfel se încetinește absorbția clorului, părul este ca un burete și va absorbi mai puțină apă cu clor când este ud. Este indicat folosirea unei căști de înot, deaorece chiar dacă nu blochează intrarea apei în întregime tot încetinește procesul.
  • Este eficient să folosești oțet din cidru de mere pentru curățarea naturală. Se adaugă o parte oțet cidru de mere la 4 părți de apă și se toarnă peste părul spălat proaspăt după care se clătește bine.
  • Dacă petreci mult timp în apă se usucă pielea, devine roșie și ustură. Cauza este iarași clorul care distruge stratul de ulei care de obicei blochează umiditatea în piele. În timp ce ești în apă nu prea ai ce să faci însă în momentul când ieși din apă este important să faci direct un duș pentru a spăla chimicalele de pe piele cu mult săpun și apă.
  • Lentilele de contact sunt la fel ca părul, niște bureți care absorb apa. Expunerea prelungită la clor poate cauza iritații cronice, ochi roșii și mâncărimi ale ochilor. Dacă folosoți lentile corective fără care nu puteți să vedeți, aruncați lentilele după ce ieșiți din app. Este eficient să folosiți lentile de o zi, în timp ce folosiți letilele lunare pentru restul activităților.
  • Prin adăugarea câtorva lingurițe de oțet la spălare va ajuta neutralizarea clorinei, elimina mirosul și chiar stopează decolorarea. 
 

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.