Luna AdNatura
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Celulele stem vegetale

Celulele stem vegetale
     

În zilele de azi produsele cosmetice cu conținut de celule stem sunt din ce în ce mai recunoscute, dar de fapt ce sunt?

Celulele stem vegetale sunt celulele din fructe, legume și plante și sunt foarte similare cu celulele stem umane, de aceea sunt ideale pentru folosire în industria cosmetică. Celulele stem umane sunt celulele care au capacitatea de a se transforma în toate tipurile de celule diferențiate. Ele refac țesuturile afectate sau distruse ale organismului. În pielea umană au fost identificate două tipuri de celule stem: celule stem epiteliale (în stratul bazal al epidermei) și celule stem din papila dermică. Prima cauză a îmbătrânirii pielii este considerată epuizarea acestor două tipuri de celule stem: rezultatul este creșterea numărului de fibroblaste mature, care stopează producerea de colagen și elastină, ce este urmată de descompunerea matricei extracelulare. 

Celulele stem conțin factori epigenetici care au funcție de auto-reînnoire. In plus conțin două componente foarte importante: factori de creștere (care au rol în dezvoltarea celulelor noi și producția de colagen și elastină) și proteine (cu rolul de a regla diviziunea celulară). Celulele stem vegetale înteractionează cu celulele stem dermice umane, și stimulează capacitatea lor de regenerare și de diferențiere, menținând, astfel, aspectul tânăr al pielii.

Produsele Absolute ORGANIC, certificate de Ecocert, conțin celule stem vegetale ca: Gardenia Stems GXTM (extrasa din planta Gardenia), Leontopod Stems GXTM (extrasa din Floarea de Colt-Edelweiss, o floare alpină din Elvetia) și Echinacea Stems GXTM (extrasă din floarea Echinacea). Ele contribuie la ameliorarea ridurilor, regenerarea straturilor în profunzime și oferă elasticitate și vitalitate pielii.

Citește mai mult despre celulele stem vegetale aici: http://www.worldhealth.net/news/stem_cells_in_skin_care_what_does_it_rea/

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.