⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce înseamnă să ai o greutate sănătoasaă?

Ce înseamnă să ai o greutate sănătoasaă?
     

Oamenii compară greutatea și forma corpului lor cu al celor din jurul lor, îngrijorați de greutatea prea mare sau prea mică, dar a avea o masă corporală sănătoasă nu este un standard, diferă de la persoană la persoană.

Aceasta depinde de o serie de factori, incluzând vârsta, sexul, tipul corpului, densitatea osoasă, raportul între grăsime și mușchi, sănătatea generală și înălțime.

Ideea unei greutăți sănătoase poate de asemenea să difere de la țară la țară. În Regatul Unit și Statele Unite, un BMI (Body Mass Index) sănătos este puțin mai mare decât în Olanda. 

Totuși, dacă luăm doar BMI nu vom avea o imagine globală a unei greutăți sănătoase. Indicele de masă corporală (BMI) a fost inventat de un matematician belgian, Adolphe Quetelet, care sa născut în 1796. Este numărul rezultat în urma unei formule matematice: greutatea unei persoane în kilograme este împărțită la pătratul înălțimii în metri. A fost văzută ca o îndrumare utilă pentru aproximarea greutății sănătoase și pentru realizarea de sondaje privind populația.

Pentru a calcula BMI-ul unei persoane, trebuie să cunoască greutatea și înălțimea acesteia.

În măsuratori metrice, dacă o persoană cântărește 80 de kilograme și are o înălțime de 1,8 metri, pătratul înălțimii va fi de 3,24. 80 împărțit la 3,24 dă un IMC de 24,69.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), BMI poate fi clasificat după cum urmează:

  • până la 15.9 - subnutriție
  • 18.5 - subponderal
  • 18,5 - 24,9 normoponderal
  • 25 - 29,9 supraponderal
  • 30-39.9  obez
  • peste 40 deja intră în categoria obezității morbide

Un calculator online al BMI îl găsiți aici: https://goo.gl/qJtSKX

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) notează ca BMI poate fi util ca instrument de screening, dar nu diagnostichează greutatea corporală sau sănătatea unui individ.

Deficiențe ale BMI

BMI nu ia în activitatea unei persoane, astfel încât un atlet olimpic poate avea aceeași înălțime și greutate ca o persoană care nu întreprinde nici o activitate fizică. Aceștia ar avea același BMI, dar măsurătorile lor în detaliu ar fi diferite. De exemplu, mușchii cântăresc mai mult decât grăsimi. Acest lucru înseamnă ca un atlet a cărui greutate este compusă în principal din mușchi poate avea același BMI ca și persoana a cărei greutate este compusă din grăsimi.

Două persoane pot avea, de asemenea, densități osoase diferite și proporții corporale-grăsimi, dar BMI nu ia în considerare acești factori. O persoană cu osteoporoză poate avea un BMI mai scăzut, datorită unei densități osoase mai mici, dar asta nu înseamnă că are o greutate sănătoasă.

Dezavantajele utilizării BMI sunt:

Acesta subestimează conținutul în grăsimi corporale la persoanele obeze sau supraponderali

El supraestimează conținutul de grăsimi corporale la indivizi musculari sau slabi.

BMI nu ține cont nici de vârstă sau sex. 

 

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Cremă de corp cu unt de shea făcută acasă

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.