✨ TENTATIA ZILEI
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Care este secretul unui ten ce se păstrează tânăr?

Care este secretul unui ten ce se păstrează tânăr?
     

Femeile în general încearcă tot felul de variante: botox, face lifting, diferite creme de piele sau diverse tratamente. Cercetătorii au identificat modele specifice a expresiei genetice la femeile care arată mult mai tinere decât vârsta lor. Ei au descoperit că femeile care arată mai tinere au tendința de a avea un anumit șablon în ADN și gene asociate cu sănătatea pielii.

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea se schimbă: își pierde elasticitatea, devine mai subțire, putând dezvolta riduri sau pete hepatice. Intensitatea acestor schimbări depinde de mai mulți factori de mediu și de stilul de viață. Dintre toți factorii expunerea la soare este unul dintre cei mai mari responsabili pentru îmbătrânirea pielii.

Expunerea la radiațiile ultraviolete (UV) de la soare sau lămpi de bronzare poate provoca deteriorarea structurii pielii, iar aceste deteriorari se acumulează cu fiecare expunere, pe întreaga durată a vieții. Desigur nu avem cum să evitam toate procesele ce dăunează pielii.

Totuși există anumite persoane care reușesc să-și mențină aspectul fizic mult mai tânăr, pe o perioadă mult mai îndelungată. Care este secretul lor?

Potrivit noului studiu al Dr. Kimball, răspunsul poate fi gasit în genele lor. Cercetătorii au ajuns la aceste concluzii în urma unui studiu efectuat pe 158 de femei albe, cu vârsta cuprinsă între 20 și 74 de ani. Unele dintre acestea păreau cu mult mai tinere decât vârsta lor biologică, determinată de analiza facială digitală. Echipa a luat biopsii cutanate atât din zone expuse la soare - inclusiv fața și antebraț, precum și din fese, reprezentând o zonă protejată împotriva soarelui. Aceste mostre de piele au fost analizate pentru schimbări legate de îmbătrânire. În ansamblu, medicii au identificat o serie de modificări ale expresiei genetice ce apar progresiv de la vârsta de 20 până la 70 de ani. Acestea includ modificări ale stresului oxidativ, care este dezechilibrul dintre producerea radicalilor liberi și antioxidanții care contracareaza efectele lor dăunătoare și senescența celulară, un factor care contribuie la îmbătrânirea în care celulele se opresc să se dividă. S-au identificat și modificări ale funcției de barieră a pielii. Aceste schimbări au fost mult mai accelerate femeilor cu vârsta cuprinsă între 60 și 70 de ani, se arată în raport.

În plus, după compararea probelor de piele expuse la soare și cele protejate de soare, au fost în măsură să confirme că expunerea la radiațiile UV sunt o cauza majoră a modificărilor genetice legate de sănătatea pielii.

Studiul a arătat, de asemenea, că femeile care au un aspect mai tânăr decât vârsta lor dezvoltă o varietate de procese biologice cum ar fi repararea ADN-ului, răspunsul stresului oxidativ și replicarea celulară, precum și a producerii de componente ale dermei sau a celui de-al doilea strat al pielii, cum ar fi colagenul și elastina. Ele aveau de asemenea o expresie mai mare a genelor legate de metabolismul mitocondriilor, organele care produc energie pentru celule.

Interesant, cercetătorii au descoperit că modelele de expresie genetică a femeilor ce arată mai tinere decât vârsta lor reală, au fost comparabile cu cele ale femeilor cu vârstă mai fragedă.

"Am fost deosebit de surprinși", spune dr. Kimball, "prin identificarea unui grup de femei care nu numai că au prezentat un aspect mult mai tânăr al pielii decât ar fi de așteptat pe baza vârstei lor, dar care au prezentat, de asemenea, imitând biologia unui ten mult mai tânăr. Se pare că pielea lor arată mai tânără pentru că s-a comportat ca un ten mult mai tânăr".

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Intr-o clasa de elevi doi sunt obezi

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.