⚡ PROMO ⚡
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Creme cosmetice.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Care este marimea potrivita pentru un implant mamar?

Care este marimea potrivita pentru un implant mamar?
     

Cum ar trebui sa se aleaga cel mai bun tip si dimensiunea potrivita a implantului pentru femeile care sufera o interventie chirurgicala de augmentare a sanilor? Sistemele de selectare a marimii implantului, bazate pe masuratori ale tesutului mamar pot oferi rezultate mai bune dupa cum arata cercetarile publicate in revista Societatii Americane de Chirurgie Plastica (ASPS).

Sistemele de planificare bazate pe tesuturi - care utilizeaza orientari clinice pentru a determina dimensiunile optime ale implantului mamar pentru pacientii individuali - par sa fie superioare abordarilor care se bazeaza mai mult pe preferinta pacientului sau a chirurgului, potrivit studiului realizat la Centrul Medical Southwestern University din Texas si la Universitatea McMaster, Hamilton, Ont., Canada. De aici rezulta ca alegerea marimii bazata pe tesuturi ar fi cea mai buna, dar dovezile sunt limitate si sunt necesare noi studii pentru confirmarea cercetarilor actuale

Marirea sanilor este cea mai populara procedura de chirurgie plastica din Statele Unite, cu aproape 280 000 de proceduri efectuate anual, potrivit statisticilor ASPS.

Sistemele de selectare a dimensiunii implantului au fost impartite in trei grupe:

Fara masuratori ale sanilor - implanturile sunt alese exclusiv pe baza preferintei pacientului sau ale chirurgului.

Sisteme de analiza dimensionala - implanturile sunt alese pe baza masuratorilor efectuate pentru a determina tipul si dimensiunea de implant necesar pentru a obtine acest rezultatul dorit de pacient.

Planificarea bazata pe tesuturi (TBP). Masuratorile tesuturilor mamare sunt utilizate pentru a stabili "limite clare si inguste" pentru selectarea implanturilor pe baza liniilor directoare clinice.

Studiile au identificat 33 de articole privind sistemele de dimensionare a implanturilor dintre care doar patru au utilizat rezultate clinice care ar putea fi comparate cu orice standard, in timp ce niciunul dintre studii nu a comparat doua sau mai multe sisteme de calibrare. 

Subiectul selectiei implantului poate fi unul emotional, care sa influenteze alegerea marimii implantului. Cercetatorii au notat ca unele sisteme TBP bazate pe masuratori ar trebui corelate si cu dorintele estetice ale pacientului, iar rezultatul sa fie calea de mijloc intre rezultatele stintifice si emotionale.

Pe baza datelor lor, cercetatorii evalueaza un nou sistem TBP "implant specific", conceput pentru a ghida chirurgul la o selectie a stilurilor si modelelor implantate fabricate. "Mergand inainte," scriu ei, "noile sisteme publicate ar trebui sa foloseasca metode cantitative riguroase, astfel incat comparatiile sa poata fi facute in termenii rezultatelor pacientului”.

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.