Luna Herbagen
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Căderea părului – cauze, tratament

Căderea părului – cauze, tratament
     

Căderea părului este normală, fiecare om pierde zilnic până la 100 de fire de păr.

Care sunt cauzele căderii părului?

- Ereditatea: în acest caz, poți pierde foarte mult păr și cu timpul vei avea semne de chelie iar firul părului va deveni mai subțire. Aproape 50% din oameni se confruntă cu astfel de simptome în jurul vârstei de 50 de ani

- Stresul și aici se includ toate tipurile de stres, cel cauzat de boală, operații chirurgicale, etc.

- Chimioterapia, metoda cea mai puternică care distruge celulele canceroase

- Suprasolicitarea părului cum ar fi strângerea lui prea tare, purtarea de cordeluțe prea strâmte, folosirea uscătorului de păr, ondulatorului, a plăcii de intins sau altor metode care provoacă distrugerea lui

- Vârsta: cu cât înaintezi în vârstă cu atât părul se regenerează mai greu, firul devine mai subțire și mai fragil

- Dieta săracă în proteine și fier

- Boli ale glandei tiroide

- Pecingine, întâlnite mai frecvent în rândul copiilor

Care sunt simptomele?

Simptomele depind de tipul de păr pe care il ai. Spre exemplu, unei persoane cu firul subțire îi va cădea parul într-o perioadă mai lungă de timp și va observa mai greu lucrul acesta, comparativ cu o persoana ce are firul gros. De asemenea pierderea părului poate fi parțial, atunci când chelirea se produce doar în anumite părți ale corpului și totală atunci când se pierde păr de pe tot scalpul.

Cum se tratează căderea părului?

Tratamentul împotriva căderii părului depinde de cauza pierderii lui și de motivația pe care fiecare o are. Pentru unii, căderea părului nu este așa o problemă precum este pentru alții.
Dacă pierderea părului se datorează medicamentelor sau stresului, atunci tratamentul este reducerea/eliminarea acestor cauze. În schimb dacă pierderea părului are la bază o cauză genetică, tratamentul constă în medicamente, mese, peruci din păr sau operația chirurgicală, așa cum este transplantul de păr.

Îți vei recupera părul înapoi?

Dacă pierderea părului este ereditară, este bine să știi că părul nu-ți va mai crește niciodată așa cum era înainte de căderea lui. Tratamentul poate ajuta bineînțeles la refacerea unor fire de păr și la oprirea căderii lui dar depinde de fiecare organism în parte. Dacă stresul sau distrugerea părului prin vopsit sau alte tratamente cosmetice, au fost cauzele pierderii părului, de obicei părul se regenerează la loc complet. Dacă tratamentul nu funcționează, atunci e cazul să-l schimbi.

Ține minte un singur lucru: orice tratament și orice intervenție chirurgicală are efectele și riscurile ei, de aceea este de preferat să discuți cu un medic înainte de a lua orice decizie.

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.