✨ Reducere de -12% la toate produsele de pe site-ul nostru ✨
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Beneficiile Uleiului de Neem

Beneficiile Uleiului de Neem
     
Uleiul de Neem și frunze acestuia au fost utilizate în îngrijirea pielii de mii de ani. Este un ulei foarte prețuit în India și este folosit pe scară largă în medicină ayurvedică pentru multe probleme ale pielii.
Neem-ul  este un copac veșnic verde, care face parte din familia de mahon și este o trăsătură comună a regiunilor uscate din India, Asia de Sud și părți din Africa. Coaja de neem , frunzele , fructe , semințele și uleiul au proprietăți medicinale. Multe dintre acestea joacă un rol important în îngrijirea pielii cum ar fi:
  • efect anti - fungic - înlătură dezvoltarea ciupercilor
  • efect antibacterian – ajută la distrugerea bacteriilor
  • efect analgezic - duce la ameliorarea durerii
  • efect anti - inflamatoar- reduce anumite semne de inflamare, umflare sau sensibilitate
  • efect antimicrobiene - distruge dezvoltarea microorganismelor
  • efect anti-îmbătrânire
Uleiul de neem utilizat în îngrijirea pielii, conține o mulțime de substanțe nutritive. Neem-ul conține un nivel ridicat de antioxidanți care ajută la protejarea pielii de daunele din mediului . De asemenea, are în componență și carotenoide (similare cu carotenul), care oferă compuși antioxidanți puternici și care ajută împotriva îmbătrânirii pieli.
Uleiul de Neem are un nivel ridicat de acizi grași esențiali și vitamina E și este ușor absorbit în piele, fără a lăsa pielea grasă . Odată absorbit, aceste proprietăți puternice întineresc celulele pielii și restabilesc elasticitatea acesteia.
Atunci când este utilizat în mod regulat , acest amestec de compuși, face Neem-ul perfect pentru netezirea ridurilor și a liniilor fine în timp ce ajută la prevenirea semnelor de îmbătrânire. 
Uleiul de Neem este ideal pentru pielea predispusă la acnee, deoarece aceasta poate ajuta pentru a calma iritații și inflamații, curăță coșurile și elimină bacteriile de la suprafața pielii, care pot provoca puncte negre.
Uleiul de Neem conține un compus de aspirină, care ajută la combaterea acneei, eliminând bacteriile de pe suprafața pielii. Aceasta ajută, de asemenea, prin faptul că reduce roșeața și inflamația .
Conținutul de acid gras ridicat în ulei de neem se utilizează pentru a preveni și trata cicatricile cauzate de acnee și este non- comedogenic. Frunzele sale sunt, de asemenea, un exfoliant excelent, și pot fi utilizate într-o mască facială pentru a scoate impuritățile și strânge porii.

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

6 reguli de aur utile în reglarea glicemiei 

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.