DAILY DEALS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Remedii naturale.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Arsurile solare și mâncărimea pielii: cum să vă tratați

Arsurile solare și mâncărimea pielii: cum să vă tratați
     

Arsurile solare pot fi o consecința dureroasă de a petrece prea mult timp pe un șezlong la malul mării sau la piscină. În cazuri rare, persoanele cu arsuri ar putea să experimenteze și o mâncărime extremă, profundă și dureroasă.

Persoanele cu arsuri ar putea experimenta mâncărimi profunde și dureroase.

Cele mai multe tratamente pentru acestea sunt remediile de acasă. Cei afectați ar putea încerca mai multe remedii pentru calmarea mâncărimii și pentru a permite pielii să se vindece cât mai repede posibil.

Este bine de știut:

Adăpostește-te. Ultimul lucru pe care pielea are nevoie este expunerea la soare. Evitați soarele între orele 10:00 și 16:00. 

Pielea arsă poate fi prea dureroasă sau sensibilă pentru loțiunea de protecție solară, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și rămănând la umbră este adesea o alegere mai confortabilă.

Utilizați medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Medicamente precum ibuprofenul, aspirină sau naproxenul pot ajuta la ameliorarea durerii și a inflamației din cauza mâncărimii.

Utilizați comprese reci. Un prosop răcoros, umed poate oferi o calmare a arsurii și poate ușura senzația de mâncărime.

Faceți o baie caldută cu fulgi de ovăz. Acest remediu a fost utilizat și pentru a opri senzația de mâncărime la varicelă, iederă otrăvitoare și eczeme. Făina de ovăz are și proprietăți antiinflamatorii.

Utilizați aloe vera. Acest remediu tradițional împotriva arsurilor de soare are, de asemenea, efecte de vindecare a rănilor. Utilizați extractul sau gelul de aloe vera fără ingrediente adăugate, cum ar fi parfum sau alcool, care pot irita pielea. Gelul natural de aloe vera este cel mai potrivit.

Cortizon cremă ajută la calmarea inflamației la nivelul pielii și poate ușura mâncărimea temporar.

Consumă multă apă. Consumul de apă ajută pielea să rămână hidratată și reduce deshidratarea. Consumul unei băuturi energizante cu electroliți poate fi utilă dacă există riscul de deshidratare.

Ce sa nu faci:

Unele lucruri pot face mai accentuă mâncărimea sau pot provoca alte leziuni ale pielii. Persoanele care suferă de mâncărimi ale pielii ar trebui să se evite:

Cremele de ameliorare a durerii sau creme numbing. Cercetările au descoperit că gelurile cu benzocaină pentru calmarea durerii nu au atenuat mâncărimile cauzate de arsurile solare.

Scarpinatul oferă o ușurare doar pentru un moment, înainte ca mâncărimea să fie și mai accentuată. La arsurile solare, zgârierea poate deteriora pielea delicată, ducând la creșterea durerii și prelungind procesul de vindecare.

Ingredientele hidratante, cum ar fi uleiul mineral, untul, uleiurile vegetale și petrolatumul, pot capta căldura din piele, făcând durerea și mâncărimea mai puternica. Utilizați hidratanți ușori, fără ulei sau aloe vera pentru a ajuta la uscare.

Aplicarea gheții direct pe piele. Gheață este prea rece pentru piele și poate impiedica vindecarea. Poate chiar cauza degerături în unele cazuri. În schimb, puteți utiliza prosoape umede

Băile lungi sau dușurile. Contactul cu apa pentru prea mult timp atrage umiditatea din piele, ceea ce poate face mâncărimea să fie mai rea.

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.