DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

5 moduri de a-ți accepta vârsta și a îmbrățișa cu grație trecerea timpului

5 moduri de a-ți accepta vârsta și a îmbrățișa cu grație trecerea timpului
     

Deși îmbătrânirea este inevitabilă, unora dintre noi ne este greu să facem față schimbărilor care vin odată cu trecerea anilor.

Ca în orice situație, însă, concentrarea pe partea plină a paharului ne poate ajuta să ne schimbăm mentalitatea. În loc să simțim că cei mai buni ani au trecut, putem începe să ne bucurăm de punctul în care ne aflăm în viață și să așteptăm cu nerăbdare ceea ce va urma în viitor – fiindcă el e mai luminos decât crezi.

Vitamix își propune să vă arate cum să îmbrățișați acest moment grațios, în loc să vă temeți de el. Mici schimbări în rutină, detaliate în continuare, vă pot ajuta să vă schimbați mentalitatea pentru a vă simți inspirați de anii frumoși ce vin.

1. Descoperă o nouă pasiune

Găsirea de noi pasiuni vă poate ajuta să vă mențineți scopuri vii, pe măsură ce anii trec. Indiferent dacă îți place să grădinărești, să gătești, să cânți, să călătorești sau să faci voluntariat, îmbrățișarea unor noi hobby-uri importante pentru tine, și pentru care poate nu ai găsit timp până acum, te va ajuta să te simți mereu tânăr.

Studiile arată că seniorii care se angajează în activități regulate care promovează învățarea pe tot parcursul vieții se simt mai fericiți și mai sănătoși, deoarece experimentează mereu un sentiment de realizare. În plus, se spune că învățarea unei noi abilități contribuie la îmbunătățirea funcției de memorie pe termen lung, indiferent de vârstă.

2. Practică tehnici de mindfulness

  • Colagen cu Vitamina C- Gust Lămâie 330gr, Vitaking
    -7%

    Colagen cu Vitamina C- Gust Lămâie 330gr, Vitaking

    98,00 lei
    105,50 lei
    Colagenul este o proteină care are o serie de efecte pozitive, este bun pentru articulații, pentru elasticitatea oaselor, de asemenea, joacă un rol important în structura țesutului cartilajului. Este cunoscut în lumea femeilor pentru efectele sale benefice împotriva ridurilor.Produsele Vitaking Collagen conțin colagen Peptane® (colagen bovin), precum și cantități semn ...
  • Colagen Stimulent,150ml, Bionovativ

    Colagen Stimulent,150ml, Bionovativ

    38,00 lei
    Colagenul este o proteină, prezentă în toate țesuturile elastice din organism, începând cu vasele de sânge sau organele interne și terminând cu pielea. După vârsta de 20 de ani, producția de colagen a organismului scade constant, într-un ritm mai lent la început, apoi din ce în ce mai rapid.Ingredientele ce stimulează producția de colag ...
  • Colagen HA, 60cps, Pro Natura

    Colagen HA, 60cps, Pro Natura

    59,00 lei
    Proprietati:- sustine si mentine elasticitatea vaselor de sange, articulatiilor, pielii;- mentine articulatiile lubrifiate, asigurand hidratarea fibrelor de colagen si elastina;- hidrateaza si tonifica pielea, conferindu-i finete, frumusete si prospetime;- reduce aparitia ridurilor;- impiedica degradarea firului de par;- reduce celulita;- ajuta la refacerea si mentinerea bunei functionari a sistem ...
  • Colagen Acid Hialuronic Forte 30cps Casa Herba

    Colagen Acid Hialuronic Forte 30cps Casa Herba

    45,50 lei
    Colagenul este proteina complexa cu rol de retinere a apei in tegumente si testuri, functie indispensabila pentru structura si sanatatea pielii. Radiatiile solare, poluarea aerului sau procesele de imbatranire afecteaza, indiferent de sex, procesul de biosinteza a colagenului, producand semne vizibile la nivelul pielii si al structurilor cartilaginoase ale oaselor. Substantele bioactive ale podusu ...

Mindfulness înseamnă trăirea momentului. Concentrându-se pe aici și acum, mulți oameni constată că sunt mai puțin predispuși la a rămâne prinși în regretele trecutului sau grijile cu privire la viitor. În schimb, ei sunt capabili să-și observe gândurile și sentimentele și să formeze conexiuni mai profunde cu ceilalți, care nu sunt centrate pe succes sau pe stima de sine.

Tehnicile de mindfulness îmbunătățesc sănătatea mentală, fizică și emoțională. Practicarea acestora poate crește conștientizarea de sine, prin eliminarea tensiunii din corp și relaxarea trupului și minții, deopotrivă.

3. Respectă-ți corpul și oferă-i resursele potrivite

Te-ai uitat vreodată în oglindă și ai criticat o parte a corpului pe care ai vrea să o poți schimba? Deși toți am făcut asta din când în când, să-ți faci de rușine corpul nu te va face să te simți mai bine.

S-ar putea să nu fii la fel de agil precum ai fost cândva sau să ai aceeași rezistență ca la 20 și 30 de ani. Dar ce zici să sărbătorești cât de departe te-a dus corpul tău, în loc să te concentrezi pe neajunsuri? A suportat ani de uzură și ți-a stat alături prin cele mai fericite momente, te-a purtat prin viață cu bucurie și ți-a crescut copiii!

Acceptarea corpului și a abilităților sale – indiferent de vârstă – te ajută să devii mai deschis să te bucuri de ceea ce poți face, față de ceea ce nu poți. Deși s-ar putea să nu poți finaliza un maraton, încă te poți bucura de mișcare, călătorind, plimbându-te prin natură sau jucându-te cu cei mai mici din familie.

Odată cu înaintarea în vârstă, însă, e normal să simți mai acut nevoia de a suplimenta anumite carențe. Organismul nu mai produce în mod natural anumite substanțe necesare pentru o funcționare optimă, însă pe toate le poți suplimenta în mod sigur și sănătos. Spre exemplu, mizează pe un aport crescut de Omega 3 și 6, de colagen natural și complexe de vitamine esențiale. Le găsești pe toate pe Vitamix, alături de o gamă impresionantă de produse cosmetice, ceaiuri și alimente adecvate pentru rutina ta, odată cu trecerea anilor. Învață cum să le folosești pe toate în favoarea ta, bucură-te de efecte și oferă-i organismului tău resursele potrivite pentru a face față tuturor provocărilor acestei perioade.

4. Păstrează prieteni – de toate vârstele

A avea prieteni ne ajută să simțim că contăm pentru ceea ce suntem cu adevărat – pentru interiorul nostru prețios, nu pentru exterior. Un sistem solid de sprijin ne ridică în perioadele mai dificile, făcându-ne să ne simțim împliniți.

Deși este grozav să petreci timp cu oameni de aceeași vârstă, prieteniile inter generaționale au devenit mai frecvente. Potrivit unui sondaj AARP, 37% dintre oameni au un prieten apropiat care este cu cel puțin 15 ani mai în vârstă sau mai tânăr decât ei. Respondenții la sondaj sugerează că oamenii apreciază perspectivele pe care le oferă prietenii de altă vârstă.

A avea prieteni mai tineri vă poate încuraja să încercați lucruri noi sau să contestați convingerile date de idei preconcepute.

5. Reglează atitudinea

Ați auzit vreodată zicala: „Ești atât de bătrân pe cât te simți?” A avea o atitudine pozitivă atunci când vine vorba de îmbătrânire poate avea un impact profund asupra sănătății și fericirii tale.

De fapt, studiile arată că persoanele cu o atitudine pozitivă față de îmbătrânire sunt susceptibile de a trăi mai mult decât cei cu o atitudine negativă. Ajustându-vă perspectiva pentru a vă concentra pe bine versus rău, puteți începe să priviți paharul pe jumătate plin.

6. Profită la maximum de timpul tău

Pe măsură ce îmbătrânești, este important să profiți la maximum de timpul tău cu membrii familiei și prietenii. Angajează-te în dialoguri semnificative cu oamenii care contează cel mai mult pentru tine, citește, găsește-ți în sfârșit timpul să faci lucruri și să vezi locuri pe care le-ai tot amânat.

Fiecare etapă din viața noastră e prețioasă – și stă doar în puterea noastră să ne bucurăm de ea așa cum merită! Pe deplin!

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.