DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

10 remedii de a scăpa de mătreață în mod natural

10 remedii de a scăpa de mătreață în mod natural
     

Există o varitate de moduri de a încerca să scapi de mătreață, de la șampoane și corticosteroizi până la remedii altrenative, cum ar fi uleiul de arbore de ceai și bicarbonat de sodiu.

Mătreața, care se caracterizează prin mâncărimi, fulgi albi de piele pe scalp, poat fi incomod și jenant de tratat. Cu toate acestea, este ușor de tratat, unele rapoarte estimează că această afecțiune afectează până la 42% dintre sugari și 1-3% dintre adulții din întrega lume.

Mătreața poate fi cauzată de mai mulți factori, inclusiv piele uscată, dermatită seboreică, sensibilitate la produsele pentru păr. Deși există o mulțime de prosduse fără prescripție medicală concepute pentru a trata mătreața, remediile naturale sunt adesea la fel de eficiente.

1. Uleiul de tea tree

A fost utilizat pentru a trata afecțiuni precum acneea și psoriazisul. De asemenea, s-a dovedit că are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii puternice, care pot ajuta la atenurarea simptomelor mătreții.

Uleiul de ceai poate provoca iritații la cei cu piele sensibilă. Prin urmare, cel mai bine este să-l diluați adăugând câteva picături într-un ulei purtător, cum ar fi uleiul de cocos, înainte de a-l aplica direct pe piele.

2. Uleiul de cocos

Renumit pentru multiplele sale beneficii pentru sănătate, uleiul de cocos este folosit și ca remediu natural pentru mătreață. Poate funcționa prin îmbunătățirea hidratării pielii și prevenirea uscării scalpului, care poate agrava mătreața.

Conform unor cercetări, uleiul de cocos poate fi la fel de eficient ca uleiul mineral în îmbunătățirea hidratării pielii atunci când este aplicat ca și cremă hidratantă.

  • Ulei de Mac 50ml, Zanna

    Ulei de Mac 50ml, Zanna

    17,65 lei
    Uleiul din seminte de mac este obtinut prin presarea semintelor florilor de mac. Lipsit de culoare, uleiul este usor parfumat, ca majoritatea uleiurilor purtatoare. Uleiul de mac este considerat a avea proprietati de hidratare bune si poate fi folosit pentru a produce o mare varietate de produse cosmetice. Se recomanda a se aplica pe pielea uscata, matura, iritata, obosita sau deshi ...
  • Ulei nuca de Cocos 50ml, Zanna

    Ulei nuca de Cocos 50ml, Zanna

    11,00 lei
    Uleiul din nuca de cocos este secretul frumusetii femeilor din insulele oceanului Pacific. Folosit din cele mai vechi timpuri, uleiul de cocos hidrateaza si regenereaza pielea si structura firelor de par, protejeaza de razele soarelui, repara tesuturile si intarzie aparitia ridurilor, hidrateaza mainile uscate si lupta cu celulita si vergeturi.Fiind bogat in acid lauric este un excelent antio ...
  • Ulei esential de Portocale Rosii 10ml, Zanna

    Ulei esential de Portocale Rosii 10ml, Zanna

    11,50 lei
    Uleiul de portocale rosii este recomandat pielii crapate, inflamate, cu pete. Utilizat in negi, piele ingrosata, muscaturi de insecte.Eficient in eczeme, pustule si fistule, recomandat tenului cu “aspect murdar”. Grabeste cicatrizarea ranilor mici.Tonifica musculatura.Improspateaza, netezeste, inmoaie si albeste pielea.Ajuta la indepartarea matretii, intareste unghiile.Imbunatates ...
  • Sampon cu Bicarbonat, Urzica, Mesteacan si Castane, 200ml, Ceta

    Sampon cu Bicarbonat, Urzica, Mesteacan si Castane, 200ml, Ceta

    24,60 lei
    Sampon cu bicarbonat, urzica, mesteacan, 200 ml, Ceta SibiuSampon cu bicarbonat, urzica, mesteacan este fungicid si protejeaza delicat pielea capului. Imbogatit cu fosfolipide si extracte naturale de plante.Ajuta la degresarea parului, accelereaza cresterea acestuia, asigurandu-i volum si stralucire, previne matreata si echilibreaza productia naturala de sebum.Samponul cu Bicarbonat este fungicid ...

3. Aloe Vera

Aloe vera este o plantă suculentă care este adesea adăugată la unguentele pentru piele, cosmetice și loțiuni. Când este aplicată pe piele, poate ajuta la tratarea afecțiunilor pielii, cum ar fi arsurile, psoriazisul și herpesul labial.

Potrivit unei recenzii, proprietățile antibacteriene și antifungice ale aloe vera pot proteja și împotriva mătreții.

4. Minimizează nivelul de stres

Nivelul ridicat de stres pe termen lung pot modifica sau suprima activitatea sistemului imunitar, ceea ce poate afecta capacitatea organismului de a lupta împotriva unor infecții fungice și afecțiuni ale pielii care contribuie la apariția mătreții.

5. Oțetul de mere

Oțetul de mere a fost asociat cu o varietate de beneficii pentru sănătate și este adesea folosit ca remediu natural pentru mătreață.

6. Probiotice

Probioticele sunt bacterii benefice care au fost legate de numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv protecția împotriva alergiilor, scăderea nivelului de colesterol și creșterea scăderii în greutate. Aceste bacterii pot, de asemenea, îmbunătății funcția imunitară, ceea ce vă poate ajuta să lupte împotriva infecțiilor fungice care cauzează măteața.

Deși sunt disponibile multe remedii la domiciliu pentru a trata mătreața, în unele cazuri poate fi necesar un tratament suplimentar. Multe șampoane și tratamente pentru scalp conțin ingrediente antifungice sau antibacteriene concepute pentru a reduce mătreața.

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.