Lintea roÈ™ie este considerată un superaliment, deoarece este o leguminoasă foarte bogată în proteine, alături de fasole, soia È™i mazăre. Acest aliment nutritiv È™i sănătos trebuie consumat periodic, datorită beneficiilor È™i proprietăților pe care le are asupra organismului nostru.
De ce trebuie să consumi linte roșie?
Lintea roÈ™ie este bogată în minerale, care au un rol important în dezvoltarea È™i susÈ›inerea sistemului osos, în regenerarea cartilajelor È™i È›esuturilor, dar È™i asupra generării de globule roÈ™ii. Mineralele care se regăsesc în această leguminoasă sunt: fierul, zincul, fosforul È™i magneziul. De asemenea, lintea roÈ™ie conÈ›ine vitamina B9 È™i vitamina B1.
Consumul lintei îÈ›i aduce o serie de beneficii nebănuite asupra sănătății. Aceasta te ajută să îÈ›i menÈ›ii sistemul cardiac È™i circulator în formă, întăreÈ™te sistemul imunitar, energizează organismul È™i previne oxidarea celulelor care cauzează îmbătrânirea prematură.
În timpul sarcinii lintea este o sursă extraordinară de acid folic, deoarece sprijină dezvoltarea sistemului osos È™i nervos al fătului. Medicii recomandă consumul de linte roÈ™ilor, bolnavilor de diabet, dar È™i persoanelor supraponderale, deoarece aceasta ajută la stabilizarea nivelului de zahăr în sânge. ConÈ›inutul bogat în fibre facilitează digerarea rapidă a alimentelor È™i o secreÈ›ie biliară normală. Mai mult decât atât, cercetătorii au descoperit că lintea are un efect pozitiv asupra creierului, crescând capacitatea de memorare È™i atenÈ›ie.
Cum se prepară lintea roșie?
Lintea este uÈ™or de preparat deoarece nu trebuie lăsată la înmuiat ca în cazul fasolei. Aceasta se spală cu atenÈ›ie, iar imediat după se poate folosi la pregătirea unor preparate delicioase. Lintea se poate fierbe È™i se poate consuma pe post de garnitură, se pot prepara tocăniÈ›e din aceasta sau se poate include în supe. În cele ce urmează îÈ›i vom oferi câteva idei de a găti lintea.
Supă cremă de linte roșie cu țelină
Supra cremă de linte este gata în mai puÈ›in de 30 de minute. Ai nevoie de linte, morcovi, È›elină, ceapă È™i puÈ›in ulei de măsline. Se fierb legumele È™i lintea separat, după ce s-au fiert se foloseÈ™te un blender de mână pentru a omogeniza legumele È™i lintea. Se adaugă condimente după gust È™i se serveÈ™te alături de crutoane È™i parmezan ras, în funcÈ›ie de preferinÈ›e.
Hummuh proteic din linte
PoÈ›i înlocui năutul cu lintea roÈ™ie, iar în acest fel ai parte de o reÈ›etă reinventată. La prepararea acestei reÈ›ete ai nevoie de o cană de linte roÈ™ie, două pahare de apă, 1-2 căței de usturoi, 2 linguri tahini, 3-4 linguri ulei de măsline, 3 linguri suc de lămâie, condimente după gust. Fierbi lintea timp de 15 minute, iar după ce s-a răcit o pui într-un blender alături de celelalte ingrediente. La sfârÈ™it condimentezi cu sare È™i piper după gust. Humusul poate fi consumat pe pâine integrală sau pe felii crocante de pâine cu quinoa sau orez. La prepararea acestor reÈ›ete noi îÈ›i recomandăm să foloseÈ™ti lintea roÈ™ie Dragon Superfoods de la Vitamix. Aceasta vine în pungă de 500 de grame È™i este un produs certificat organic. Produsul nostru se poate folosi în siguranță È™i la germinare.
Vizitează webshop-ul nostru pentru a comanda produsul, dar și pentru a descoperi alte produse bio sănătoase și energizante.
Fibrele sunt unele dintre principalele motive pentru care alimentele integrale sunt bune. Dovezile arată că aportul adecvat de fibre poate aduce ben
Când ne gândim la ulei, tindem să ne gândim la toate metodele de al evita cât de mult posibil. TotuÈ™i, uleiurile reprezintă
Nucile sunt sâmburi de seminÈ›e care sunt utilizate pe scară largă în gastronomie sau sunt consumate ca atare, fiind bogate în grÄ
Un beneficiu important al exerciÈ›iului fizic este câÈ™tigarea în masă musculară È™i a forÈ›ei musculare. Trei critetrii principale treb
Nu este nici un secret că ceea ce pui în farfurie joacă un rol important pentru scăderea în greutate. Dar, ceea ce ai în dulapul
Pudrele proteice sunt foarte populare în rândul persoanelor conÈ™tiente de sănătate. Există numeroase tipuri de pudre de proteine făcu