Zilele Favisan
toate produsele cu -12% reducere
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Studiu: ciupercile ne pot proteja impotriva cancerului

Studiu: ciupercile ne pot proteja impotriva cancerului
     

Ciupercile carnoase si-au stabilit bine locul in randul alimentelor care ajuta la combaterea cancerului.
Legume ca usturoiul, broccoli si rosiile sunt bine cunoscute de lumea stiintifica ca protejand impotriva cancerului.

Studiile recente au demonstrat ca si ciupercile pot fi incluse in categoria alimentelor care lupta impotriva cancerului. Studiile sunt inca la inceput insa testele din laboratoare demonstreaza ca ciupercile contribuie la inhibarea dezvoltarii cancerului. Cercetarile publicate au demonstrat ca extractul de ciuperci a contribuit la impiedicarea dezvolatrii celulelor tumorale in randul soarecilor.

Oamenii de stiinta speculeaza ca compusii naturali din ciuperci au rol in inhibarea enzimelor din organism, proteinelor care stimuleaza producerea de estrogen, responsabil de favorizarea dezvoltarii mai multor tipuri de cancer, inclusiv cel de san. Expertii sugereaza ca legumele care actioneaza ca inhibitori, reduc producerea de estrogen si ajuta la prevenirea cancerului de san.

De asemenea, ciupercile ar putea ajuta la prevenirea cancerului prin furnizarea de compusi naturali antioxidanti. Antioxidantii au rol in neutralizarea radicalilor liberi (substante chimice naturale care pot deteriora celulele de ADN si initia procesul de cancer) si ajuta la refacerea daunelor care au fost provocate deja. In unele laboratoare, ciupercile s-au dovedit a avea un rol antioxidant mai puternic decat rosiile si morcovii.
Un compus antioxidant puternic se regaseste in ciupercile maro si in alte ciuperci exotice. Insa si ciupercile albe sunt o sursa importanta de compusi antioxidanti care lupta impotriva distrugerii ADN-ului si inflamatilor. Toate ciupercile sunt de altfel o sursa importanta de seleniu si de minerale cu efect antioxidant.

In afara de rolul de inhibitor si actiunea antioxidanta, ciupercile pot proteja impotriva cancerului actionand prin intermediul sistemului imunitar. Studiile facute pe animale au aratat ca ingestia de ciuperci albe stimuleaza functia imuno-protectoare recunoscuta ca bariera de protectie impotriva cancerului. De asemenea oamenii de stiinta sugereaza ca beta-gluconul, o fibra solubila continuta de ciuperci pot intr-un fel stimula functia imuno-protectoare. Exista o multime de modalitati prin care ciupercile pot lupta impotriva cancerului, insa este nevoie de o serie de teste pentru a demonstra efectul ciupercilor in dieta noastra.

In acelasi timp, ciupercile, impreuna cu alte legume, pot reduce riscul aparitiei cancerului, ajutand la evitarea excesului de calorii din consum, sprijinind controlul greutatii. Adaugand ciuperci si alte verdeturi alaturi de supe, tocana este o modalitate eficienta in prepararea unor mancaruri cu putine calorii. Cu toate acestea, ciupercile nu sunt inlcuitori pentru carne, deoarece acestea sunt substantial mai scazute in proteine, fier, zinc si vitamina B-12.

Dupa cum vedeti, ciupercile au atatea beneficii asa ca nu strica sa faceti un obicei in a le consuma constant, mai ales ca cercetarile efectuate au aratat trei modalitati prin care acestea sunt un ajutor esential in lupta impotriva cancerului.

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter