⭐ OFERTA ZILEI ⭐
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Remedii naturale.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Studiu: ciupercile ne pot proteja impotriva cancerului

Studiu: ciupercile ne pot proteja impotriva cancerului
     

Ciupercile carnoase și-au stabilit bine locul în rândul alimentelor care ajută la combaterea cancerului.
Legume ca usturoiul, broccoli și roșiile sunt bine cunoscute de lumea științifică că protejând împotriva cancerului.

Studiile recente au demonstrat că și ciupercile pot fi incluse în categoria alimentelor care luptă împotriva cancerului. Studiile sunt încă la început însă testele din laboratoare demonstrează că ciupercile contribuie la inhibarea dezvoltării cancerului. Cercetările publicate au demonstrat că extractul de ciuperci a contribuit la impiedicarea dezvoltării celulelor tumorale în randul soarecilor.

Oamenii de știința speculează că compușii naturali din ciuperci au rol în inhibarea enzimelor din organism, proteinelor care stimulează producerea de estrogen, responsabil de favorizarea dezvoltării mai multor tipuri de cancer, inclusiv cel de sân. Experții sugerează că legumele care actionează ca inhibitori, reduc producerea de estrogen și ajută la prevenirea cancerului de sân.

De asemenea, ciupercile ar putea ajuta la prevenirea cancerului prin furnizarea de compuși naturali antioxidanți. Antioxidanții au rol în neutralizarea radicalilor liberi (substanțe chimice naturale care pot deteriora celulele de ADN și iniția procesul de cancer) și ajută la refacerea daunelor care au fost provocate deja. În unele laboratoare, ciupercile s-au dovedit a avea un rol antioxidant mai puternic decât roșiile și morcovii.
Un compus antioxidant puternic se regăsește în ciupercile maro și în alte ciuperci exotice. Însă și ciupercile albe sunt o sursă importantă de compuși antioxidanți care luptă împotriva distrugerii ADN-ului și inflamaților. Toate ciupercile sunt de altfel o sursă importantă de seleniu și de minerale cu efect antioxidant.

În afară de rolul de inhibitor și acțiunea antioxidantă, ciupercile pot proteja împotriva cancerului aționând prin intermediul sistemului imunitar. Studiile făcute pe animale au arătat că ingestia de ciuperci albe stimulează funcția imuno-protectoare recunoscută ca bariera de protecție împotriva cancerului. De asemenea oamenii de știință sugerează că beta-gluconul, o fibră solubilă conținută de ciuperci pot într-un fel stimula funcția imuno-protectoare. Există o mulțime de modalități prin care ciupercile pot lupta împotriva cancerului, însă este nevoie de o serie de teste pentru a demonstra efectul ciupercilor în dieta noastra.

În același timp, ciupercile, împreună cu alte legume, pot reduce riscul apariției cancerului, ajutând la evitarea excesului de calorii din consum, sprijinind controlul greutății. Adaugând ciuperci și alte verdețuri alături de supe, tocana este o modalitate eficientă în prepararea unor mâncăruri cu puține calorii. Cu toate acestea, ciupercile nu sunt înlcuitori pentru carne, deoarece acestea sunt substanțial mai scazute în proteine, fier, zinc și vitamina B-12.

După cum vedeți, ciupercile au atâtea beneficii așa că nu strica să faceți un obicei în a le consuma constant, mai ales că cercetările efectuate au arătat trei modalități prin care acestea sunt un ajutor esențial în lupta împotriva cancerului.

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.