DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum să te pregătești de alergat, din punct de vedere alimentar

Cum să te pregătești de alergat, din punct de vedere alimentar
     

Pregătirea este cheia orcărui alergător de orice calibru. Alimentarea corectă ajută la minimizarea oboselii și la accelerarea recuperării. Pe de altă parte, alimentarea greșită înainte de alergare poate provoca crampe la stomac și va seca organismul de energie. 

Masa înainte de alergare

Este bine să consumi o masă cu 3-4 ore înainte, dacă alergi pe distanțe lungi  precum 10km, semi-maraton și maraton. Dacă alergi mai puțin de 60-90 de minute, o masă înainte de alergat este mai puțin importantă. 

Această masă are 2 scopuri:

  • să îți ofere energie în timpul activității fizice
  • să mențină un nivel optim al glicemie pentru mușchi.

Masa trebuie să fie bogată în carbohidrați, moderată în proteine și săracă în grăsimi și fibre și este bine ca la această masă să se consume și 600ml  de apă pentru a fi sigur că începi antrenamentul hidratat. 

Gustarea înainte de alergare

O gustare înainte de alergare, consumată cu 30-60 de minute înainte, oferă organismului combustibil rapid. Dar acestă gustare este importantă pentru alergătorii care au un efort susținut mai mare de 60 de minute, deoarece are aceelaș scop ca și masa înainte de alergare. 

Cantitate gustării trebuie să fie mică, deoarece practicarea de activitatea fizică cu prea multă mâncare în stomac poate duce la indigestie, greață și vărsături.

Consumă împreună cu acestă gustare cca 300ml apă pentru a fi sigur că începi antrenamentul hidratat. 

Gustarea din timpul antrenamentului

Rezervele de glicogen se pot epuiza în decurs de una până la două ore de la alergare. Glicogenul este forma stocată de glucoză, pe care se bazează corpul tău atunci când are nevoie de mai multă energie. Acestea fiind spuse, pentru a întârzia oboseala, se recomandă consumul a 30-60g de carbohidrați pe oră, la distanță de 15-20 de minute, pentru antrenamete care durează mai mult de 90 de minute. 

  • Gustari din Ovaz cu Cocos, fara gluten, 44 g

    Gustari din Ovaz cu Cocos, fara gluten, 44 g

    11,60 lei
    Cu îndulcitorFara zahar adaugatFara glutenVeganFara ulei de palmierConținut ridicat de fibreIngrediente: ovaz fara gluten, fibre solubile din sfecla, nuca de cocos, ciocolata (unt de cacao, îndulcitor: eritritol, inulina de cicoare, masa de cacao, crema de cocos, amestec de orez(sirop de orez, amidon de orez, faina de orez), emulsifiant: lecitina (floarea soarelui), extract natural de ...
  • Gustari din Ovaz cu Arahide, fara gluten, 44 g

    Gustari din Ovaz cu Arahide, fara gluten, 44 g

    11,60 lei
    Cu îndulcitorFara zahar adaugatFara glutenVeganFara ulei de palmierConținut ridicat de fibreIngrediente: ovaz fara gluten, fibre solubile din sfecla, unt de ARAHIDE, ciocolata (unt de cacao, îndulcitor: eritritol, inulina de cicoare, masa de cacao, crema de cocos, amestec de orez(sirop de orez, amidon de orez, faina de orez), emulsifiant: lecitina (floarea soarelui), extract natural d ...
  • Baton din Seminte de Canepa cu Smochine ECO 48gr Canah

    Baton din Seminte de Canepa cu Smochine ECO 48gr Canah

    11,10 lei
    Batonul Eco Canepa cu Smochine reprezinta o gustare vegana care imbina creativ savoarea si beneficiile nutrientilor, oferind un plus de energie.BENEFICIISursa de proteine, ce contribuie la mentinerea si la cresterea masei musculareBogat in fibre, care ajuta la accelerarea tranzitului intestinalFara zahar adaugat100% vegetalFara procesare termicaFara glutenNu contine ingrediente modificate genetic ...
  • Tentatii Dulci (fructe uscate) 150gr Solaris
    -25%

    Tentatii Dulci (fructe uscate) 150gr Solaris

    13,88 lei
    18,50 lei
    Mixurile de fructe sunt utilizare in deceniile recente drept gustare sau ca adaos la un mix dejun format din cereale si sucuri din fructe. Sunt satioase si ajuta la ridicarea nivelului glicemiei. Recomandam in stari de slabiciune, ca o gustare rapida. Amestec de fructe uscate si nuci: stafide caise caju migdale cirese. Ciresele pot contine samburi. Mod de consumare: Produsul se po ...

Exemple de gustări ce le poți lua în timpul antrenamentului: băuturi sportive, geluri energizante, batoane energizante. 

În funcție de cât de mult transpiri, trebuie să se consume apă și în timpul antrenamentului, se recomandă consumul de 500-1000ml de apă pe oră.

Orice activitate de anduranță necesită nevoi speciale asupra nutriție înainte și în timpul antrenamentului. 

Menține ingestia de grăsimi și fibre scăzute la aceste mese pentru a fi sigur că se absorb nutrienții. Este important să experimentați cu diferite alimente și băuturi în timpul antrenamentelor pentru a vedea ce strategii alimentare funcționează cel mai bine.

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Cum poți da un boost la metabolism

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.