✨ TENTATIA ZILEI
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Ceaiuri medicinale compuse.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum poți da un boost la metabolism

Cum poți da un boost la metabolism
     

Metabolismul este un termen care înglobează toate reacțiile chimice din organismul uman. Aceste reacții chimice mențin organismul într-o stare, numită homeostazie. Cu toate acestea, cuvântul metabolism este adesea folosit interschimbabil cu rata metabolică sau cu numărul de calorii pe care le ardeți. 

Cu cât este mai accelerat, cu atât colorile se ard mai mult și mai ușor pentru a putea pierde în greutate. Având un metabolism crescut poate oferi energie și te va face să te simți mai bine.

Uite 9 metode prin care poți să îți accelerezi metabolismul.

1.Consumă proteine la fiecare masă

Consumul de alimente poate crește metabolismul pentru câteva ore. Acesta se numește efectul termic al alimentelor (TEF) și este reprezentat de caloriile suplimentare necesare pentru a digera, a absorbi și a procesa nutrienții.

Proteinele cresc cel mai tare TEF și cresc rata metabolică cu până la 15-30%, comparativ cu carbohidrații și grăsimile (5-10% respectiv 0-3%). S-a demonstrat că proteinele ajută la instalarea senzației de sațietate și împiedică mâncatul în exces.  Consumul mai mare de proteine poate reduce scăderea metabolismului asociat cu pierderea grăsimilor. Acest lucru se datorează faptului că reduce pierderile de țesut muscular, care este un efect secundar comun al dietei.

2.Bea mai multă apă rece

Persoanele care beau apă în locul băuturilor îndulcite cu zahăr au un succes mai mare la scăderea în greutate și de a-și menține greutatea. Băuturile îndulcite cu zahăr conține multe calorii, iar înlocuirea lor cu apă va reduce și caloriile consumate în plus.

  • Grasime din Unt 250g Rapunzel

    Grasime din Unt 250g Rapunzel

    41,53 lei
    Ghee poate fi incalzit la temperature inalte, de aceea este ideal pentru prajit, copt si gatit. El ii confera mancarii d-voastre o aroma fina de unt. In bucataria Ayurveda acest produs este indispensabil. Traditional in aceasta bucatarie condimentele se calesc in ghee pentru a obtine o aroma intensive.Untul este cel mai usor absorbabila sursa de vitamina A, care sprijina tiroida si glandele suprar ...
  • Flaxseed Oil (Omega 369) 100cps, Adams

    Flaxseed Oil (Omega 369) 100cps, Adams

    55,00 lei
    Oamenii au folosit ulei de semințe de in de mii de ani și are o varietate de beneficii pentru sănătate. Uleiul de in se obține din semințe de in măcinate și presate. Beneficiile pretinse ale uleiului de semințe de in includ reducerea inflamației, prevenirea bolilor de inimă și reducerea riscului de cancer. Uleiul din semințe de in conține de două ori mai mulți acizi grași dec&acir ...
  • Flaxseed Oil, Omega 369, 150 cps gelatinoase, Adams

    Flaxseed Oil, Omega 369, 150 cps gelatinoase, Adams

    75,00 lei
    Oamenii au folosit ulei de semințe de in de mii de ani și are o varietate de beneficii pentru sănătate. Uleiul de in se obține din semințe de in măcinate și presate. Beneficiile pretinse ale uleiului de semințe de in includ reducerea inflamației, prevenirea bolilor de inimă și reducerea riscului de cancer. Uleiul din semințe de in conține de două ori mai mulți acizi grași dec&acir ...
  • Biscuiti Bio din Spelta Animalute, 100gr , springmarkt
    -64%

    Biscuiti Bio din Spelta Animalute, 100gr , springmarkt

    4,72 lei
    13,48 lei
    Biscuiți ECOLOGICI “ANIMĂLUȚE” DIN SPELTĂIngrediente: Făină fină de speltă ecologică 61%, sirop ecologic de orez, ulei ecologic vegetal nehidrogenat (ulei floarea soarelui,  unt de cacao, apă, emulsificator: lecitină din floarea soarelui, acid citric), sirop ecologic de Agave. Nu conține agent de dospire. Poate conține urme de ou, lactate (inclusiv lactoză) și ...

Studiile au demonstrat că, consumul a 0.5 litri de apă crește rata metabolică în repaus cu 10-30% pentru o oră. Acest efect se poate îmbunătății dacă se consumă apă rece, deoarece organismul va folosi energie suplimentar pentru a încălzi apa la temperatura corpului. 

Pe lângă acest efect, apa mai te poate ajuta să mănânci mai puțin. Consumând un pahar cu apă înainte cu 30 de minute înainte de masă, te va ajuta să mănânci mai puțin. 

3.Alege antrenamentele de tip HIIT

Antrenamentele pe intervale de intensitate mare (HIIT) sunt explozii de actvitate fizică rapide și foarte intense.  Te ajută să arzi grăsimile mai ușor prin creșterea ratei metabolice, chiar și după antrenament. Se crede că acest efect este mai mare pentru antrenamentele de tip HIIT decât alte tipuri de exerciții. În plus, s-a demonstrat că antrenamentele HIIT ajută la arderea grăsimilor.

4.Ridică greutăți

Mușchii sunt mai metabolic activi decât grăsimile, și creșterea masei musculare ajută și la creșterea metabolismului. Adică, vei arde mai multe calorii în fiecare zi, chiar și în repaus. Ridicarea de greutăți ajută la păstrarea țesutului musculare și combate scăderea metabolismului care poate apărea în timpul pierderii în greutate.

5.Stai mai mult în picioare

A sta prea mult pe scaun este rău pentru sănătatea ta. Unii oameni de știință l-au numit „noul fumat”. Perioadele lungi petrecute pe scaun ard mai puține calorii și pot duce la creșterea în greutate. 

Dacă locul de muncă se petrece la un birou, încearcă să ai și perioade în care stai și în picioare, poți arde un extra de 174 de calorii.

6.Consumă ceai verde

Ceaiul verde ajută la creșterea metabolismului cu 4-5%. Acest ceai ajută la convertirea grăsimilor stocate în acizi grași, care crește arderea grăsimilor cu 10-17%. Sunt bune atât pentru scăderea în greutate cât și la menținerea greutății. 

Se crede că proprietățile sale de stimulare a metabolismului pot ajuta la prevenirea temutului platou care apare din cauza scăderii metabolismului. 

7.Consumă alimente picante

Ardeiul conține capsaicină, o substanță care poate accelera metabolismul. Totuși, mulți oameni nu pot tolera mâncarea picantă la dozele necesare pentru a avea un efect semnificativ. 

8.Dormi

Lipsa somnului este un risc major pentru obezitate. Acest lucru poate fi cauzat de efectele negative ale privării de somn asupra metabolismului. Lipsa somnului a fost legat de creșterea nivelului de zahăr din sânge și de rezistența la insulină, ambele fiind un risc mare de a dezvolta diabet de tip 2.

9.Consumă cafea

Studiile au arătat că, cafeina din cafea pot accelera metabolismul cu 3-11%, la fel ca și ceaiul verde. Cu toate acestea, acest lucru pare să afecteze mai mult oamenii slabi. Într-un studiu, cafeaua a crescut arderea grăsimilor cu 29% pentru femeile slabe, dar doar cu 10% pentru femeile obeze. 

Efectele cafelei asupra metabolismului și arderii grăsimilor pot contribui, de asemenea, la pierderea și menținerea în greutate cu succes. 

Făcând schimbări sănătoase în stilul de viață și adăugarea acestor recomandăr în rutina zilnică, va duce la creșterea metabolismului. Având un metabolism mai accelerat te va ajuta la peirderea în greutate și îți va oferi mai multă energie pe parcursul zilei.

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.