Zilele Stef Mar
toate produsele cu -14% reducere
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Condimente și ierburi care contribuie la scăderea în greutatea

Condimente și ierburi care contribuie la scăderea în greutatea
     

Nu este nici un secret că ceea ce pui în farfurie joacă un rol important pentru scăderea în greutate. Dar, ceea ce ai în dulapul cu condimente poate fi la fel de important. Multe mirodenii și condimente au demonstrat că luptă împotriva kilogramelor în plus prin stimularea arderii de grăsimi.

Uite 13 condimente care ajută la scăderea în greutate. 

  • Schinduful 

Schinduful este un condiment comun de uz caznic derivat din Trigonella foenum-graecum, o plantă ce aparține din familia leguminoaselor. Acest condiment ajută la controlul apetitului și la reducerea senzației de foame pentru a promova scăderea în greutate. 

  • Ardeiul Cayenne

Ardeiul Cayenne este un tip de ardei iute, folosit cel mai des pentru a aduce o aromă picantă multor feluri de mâncare. Conține capsaicină, care conferă ardeiului iuțeala caracteristică și oferă numeroase beneficii pentru sănătate. 

Specialiștii susțin că capsaicina poate stimula ușor metabolismul, crescând arderea numărului de calorii din cursul zilei. De asemenea, capsaicina reduce foamea, iar consumul de capsule cu această substanță va crește senzația de sațietate și va inhiba nivelul de grelină.

  • Ghimbirul 

Gimbirul este un condiment obținut din rizomul plantei înflorite de ghimbir, Zingiber officinale. Folosit adesea în medicina populară ca remediu natural pentru o varietate de afecțiuni, unele cercetări indică faptul că ghimbirul ar putea ajuta și la pierderea în greutate. 

Mai exact, consumul de ghimbir poate scădea semnificativ greutatea corporală și grăsimea abdominală. Studiile au demonstrat că ghimbirul poate ajuta scăderea în greutate prin accelerarea metabolismului și arderea grăsimilor, scăzând simultan absorbția grăsimilor și apetitul. 

  • Oregano
  • Complex Slabit Forte100cpr(silfide) + Ceai Slabit 20dz GRATIS

    Complex Slabit Forte100cpr(silfide) + Ceai Slabit 20dz GRATIS

    98,00 lei
    Silfide Complex de slabit forte de la Alevia este un produs 100% natural care ajuta la reducerea poftei de mancare si la topirea grasimilor. Asociate unui stil de viata sanatos (dieta echilibrata si sport), cele 6 plante redutabile din compozitia acestui supliment alimentar, te ajuta sa slabesti natural, iti dau energie si pofta de viata, fara a crea dependenta. Garcinia este planta consacrata pen ...
  • Fibrobar Baton Slabit Ceai Verde Redis 50gr

    Fibrobar Baton Slabit Ceai Verde Redis 50gr

    3,30 lei
    Fibrobar-R cu ceai verde este un baton nutritiv cu fibre, cereale, L-Carnitina, seminte de in si ceai verde, indicat in dietele pentru slabit.Fibrobar-R cu ceai verde - descriereFibrobar-R cu ceai verde este un baton nutritiv cu fibre, cereale, L-Carnitina, seminte de in si ceai verde, indicat in dietele pentru slabit. Se recomanda ca aliment energetic sanatos, prin continutul de nutrienti de cali ...
  • Ceai de Slabit cu Seminte de Chia 20plicuri Solaris

    Ceai de Slabit cu Seminte de Chia 20plicuri Solaris

    13,20 lei
    O silueta zvelta se obtine printr-o alimentatie corecta, echilibrata si sport. Ceaiul de slabit Solaris este un ajutor suplimentar care stimuleaza arderea grasimilor. Confera organismului un plus de energie, favorabil arderii grasimilor. Contribuie la eliminarea surplusului de apa din organism. Ajuta la mentinerea siluetei, inhiband senzatia de foame. Contine: ceai mate ceai rooibos l ...
  • Ceai de Slabit cu Goji Berry 20plicuri Solaris

    Ceai de Slabit cu Goji Berry 20plicuri Solaris

    13,20 lei
    O silueta zvelta se obtine printr-o alimentatie corecta, echilibrata si sport. Ceaiul de slabit Solaris este un ajutor suplimentar care stimuleaza arderea grasimilor.Confera organismului un plus de energie, favorabil arderii grasimilor.Contribuie la eliminarea surplusului de apa din organism.Ajuta la mentinerea siluetei, inhiband senzatia de foame.Contine:ceai mateceai rooibosmentalemongrassradaci ...

Oregano este o plantă perenă care aparține aceleiași familii de plante ca menta, busuiocul, cimbru, rozmarin și salvie. Conține carvacol, un compus puternic care poate ajuta la stimularea pierderii în greutate. De asemena, s-a descoperit că suplimentele cu carvacrol influențează direct unele dintre  genele și proteinele specifice care controlează sinteza grăsimilor în organism.

  • Ginseng

Ginseng este o plantă cu prorpietăți de promovare a sănătății, care este adesea considerată un element de bază în medicina tradițională chinezească. Multe studii au sugerat că această palntă puternică ar putea ajuta la pierderea în greutate.

  • Caralluma Fimbriata

Caralluma Fimbriata este o plantă des inclusă in pastilele de slăbit. Această crește nivelul de serotonină, un neurotransmițător care afectează direct apetitul. 

Un studiu mic a arătat că, consumul zilnic de 1 gram de Caralluma Fimbriata timp de 2 luni a dus la scăderea greutății și a nivelului de foame.

  • Turmeric

Turmericul este un condiment venerat pentru aromă, culoarea vibrantă și proprietățile medicinale puternice. Cele mai multe dintre beneficiile sale pentru sănătate sunt atribuite prezenței curcuminei, o substanță chimică care a fost studiată pe larg pentru efectele sale, de la inflamație la pierderea în greutate.  

  • Piper negru

Piperul negru este un condiment comun de uz casnic derivat din fructele uscate de Piper nigrum, o viță de vie înflorită originară din India. Conține un compus puternic numit piperină, care oferă atât aroma sa înțepătoare, cât și potențiale efecte de scădere a greutății. 

  • Gymnema Sylvestre

Gymneama Sylvestre este o plantă folosită adesea ca și remediu natural pentru reducerea nivelului de zahăr din sânge. Totuși, unele cercetări au arătat că prezintă efecte privind metabolismul, promovând scăderea în greutate. 

Conține un compus numit acid gimnemic, care poate ajuta la reducerea gustului dulce perceput din alimente pentru a alunga pofta de zahăr.

  • Scorțișoara 

Scorțișoara este un condiment aromat obținut din scoarța interioară a copacilor din genul Cinnamomum. Este bogată în antioxidanți și oferă multe beneficii pentru sănătate. Unele studii au descoperit chiar că scorțișoara poate crește pierderea în greutate.

Este deosebit de eficientă în stabilizarea zahărului din sânge, ceea ce poate ajuta la reducerea apetitului și a foamei. Scorțișoara poate, de asemenea, să scadă nivelul anumitor enzime digestive pentru a încetini descompunerea carbohidraților. 

  • Extract din boabe de cafea verde

Extractul de boabe de cafea verde se găsește în mod obișnuit în multe suplimente de slăbit. Este făcută din boabe de cafea care nu au fost prăjite și are un conținut ridicat de acid clorogenic, despre care se crede că ajută la scăderea greutății.

  • Chimenul

Chimenul este un condiment obținut din semințele uscate și măcinate ale Cuminum cyminum, o plantă cu flori din familia pătrunjelului.

Este bine cunoscut pentru aroma sa distincă de nucă, dar este și plin de beneficii pentru sănătate, inclusiv potențialul de a accelera pierderea în greutate și arderea grăsimilor.

  • Cardamom

Cardamomul este un condiment foarte apreciat, făcut din semințele unei plante din familia gimbirului. Este folosit în întrega lume atât pentru gătit, cât și pentru copt, dar poate sprijini și pierderea în greutate.

Atunci când sunt folosite ca și condimente pentru alimente, ierburile și condimentele menționate mai sus pot oferi o explozie de beneficii pentru sănătate cu risc minim de efecte secundare. Dar totuși este de prefarat consumul a unei linguri pe zi (14g) combinate cu alimente bogate în nutrienți pentru a ajuta la stimularea pierderii în greutate. 

Dacă se consumă aceste ierburi sub formă de suplimente, este important să se respecte doza recomandată de pe ambalaj pentru a preveni efectele adverse.

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.