Luna Apiland
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce este Matcha si cum ajuta in slabire

Ce este Matcha si cum ajuta in slabire
     

Preoții Zen nu cunosc lumea modernă dar cunosc ceva foarte valoros: cum să scăpăm de stres și secretul vieții lungi. În afară de meditații, secretul lor este ceaiul Matcha, folosit de secole. Numit și „ceaiul verde pe steroizi”, Matcha este o pudră de ceai verde din Japonia care este folosit în ceremoniile de servire a ceaiului, dar și în scop medical. Primele semințe de ceai erau aduse în Japonia pentru scopuri medicale în China în timpul dinestiei Tang. Așa au început preoții Zen să cultiveze ceai în secolul 12.

Pudra de Matcha, nu numai că este bogată în antioxidanți, ci are o aromă semnificativă, distinctivă (dată de aminoacizii din compoziția sa). Îmbunătățește aroma mâncărurilor în care este inclusă și este adorat de bucătari. Se poate include Matcha în mai multe preparate savuroase: ciocolata, prăjituri, înghețată, budincă, chiar și în cocktailuri.

Au fost efectuate numeroase studii în ultimii ani asupra beneficiilor în slăbire ale consumului de ceai verde și mai ales a ceaiului Matcha. Un studiu din anul 1999 prezentat în Jurnalul American pentru nutriție clinică a demonstrat faptul că extractul din ceai verde este bogat în catechini care au proprietăți termogenice și promovează oxidarea grăsimilor. S-a demonstrat că prin consumul de ceai verde se crește termogeneza (rata corpului de ardere a caloriilor) de la 8 – 10 % până la 35 – 43 % din consumul zilnic de energie. Un alt studiu a demonstrat că efectuarea de exerciții imediat după consumul de ceai matcha a rezultat în arderea grăsimilor mai ridicată cu 25 %. Ambele studii au sugerat că ceaiul matcha îmbunătățește atât rata metabolică în timp de relaxare cât și arderea grăsimilor. In plus s-a observat și îmbunătățirea ratei metabolice, reducerea nivelului de stres, întărirea sistemului imunitar și scădera de colesterol.

 

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.