Luna Dennree
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce este Matcha si cum ajuta in slabire

Ce este Matcha si cum ajuta in slabire
     

Preotii Zen nu cunosc lumea moderna dar cunosc ceva foarte valoros: cum sa scapa de stres si secretul vietii lungi. In afara de meditatii secretul lor este ceaiul Matcha, folosit de secole. Numit si „ceaiul verde pe steroizi”, Matcha este o pudra de ceai verde din Japonia care este folosit in ceremoniile de servire a ceaiului, dar si in scop medical. Primele seminte de ceai erau aduse in Japonia pentru scopuri medicale din China in timpul dinestiei Tang. Asa au inceput preotii Zen sa cultiveze  ceai in secolul 12.

Pudra de Matcha, nu numai ca este bogata in antioxidanti, ci si are o aroma semnificativa, distinctiva (data de aminoacizii din compozitia sa). Imbunatateste aroma mancarurilor in care este inclusa si este adorat de bucatari. Se poate include Matcha in mai multe preparate savuroase: ciocolata, prajituri, inghetata, budinca, chiar si in cocktailuri.

Au fost efectuate numeroase studii in ultimii ani asupra beneficiilor in slabire ale consumului de ceai verde si mai ales a ceaiului Matcha. Un studiu din anul 1999 prezentat in Jurnalul American pentru nutritie clinica a demonstrat faptul ca extractul din ceai verde este bogat in catechini care au proprietati termogenice si promoveaza oxidarea grasimilor. S-a demonstrat ca prin consumul de ceai verde se creste termogeneza (rata corpului de ardere a caloriilor) de la 8 – 10 % pana la 35 – 43 % din consumul zilnic de energie. Un alt studiu a demonstrat ca efectuarea de exercitii imediat dupa consumul de ceai matcha a rezultat in arderea grasimilor mai ridicata cu 25 %. Ambele studii au sugerat ca ceaiul matcha imbunatateste atat rata metabolica in timp de relaxare cat si arderea grasimilor. In plus s-a observat si imbunatatirea ratei metabolice, reducerea nivelului de stres, intarirea sistemului imunitar si scadera de colesterol.

 

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.