Ai livrare gratuita!
* la toate comenzile de peste 79 lei
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

5 moduri simple de a elimina problemele digestive

5 moduri simple de a elimina problemele digestive
     

5 moduri simple de a elimina problemele digestive

Mulți dintre noi suferim la acest moment de diverse probleme digestive incomode. De la sindromul colonului iritabil, și până la constipație, un întreg spectru de astfel de tulburări sunt puse ori pe seama alimentației, ori a stresului cotidian, însă cert e un singur lucru – ne pot afecta grav rutina zilnică și randamentul în activitate, făcându-ne chiar să pierdem lucruri importante, și altminteri foarte plăcute, din viața noastră. Pentru asta, Vitamix a strâns în acest ghid 5 schimbări ale stilului de viață care ar putea face toată diferența în starea ta:

Potrivit studiilor de specialitate, se pare că 2 din 5 persoane au cel puțin un simptom digestiv recurent. Acest lucru ar putea însemna dureri de stomac, constipație, diaree sau o mulțime de alte probleme digestive care vă împiedică să vă simțiți bine, în viața de zi cu zi.

În general, problemele digestive pot fi urmărite din trei cauze – stilul tău de viață, alimentele pe care le-ai ingerat sau stresul. Iată câteva dintre modalitățile prin care schimbările în stilul tău de viață ar putea ajuta sau chiar preveni multe dintre aceste probleme digestive:

1. Consumă mai puține lactate și mizează pe alternativele vegetale delicioase!

Intoleranța la lactoză este o problemă digestivă comună care afectează capacitatea organismului de a descompune zahărul din lapte, cunoscut sub numele de lactază.

Dacă descoperiți că multe alimente precum brânza, înghețata și laptele vă provoacă o senzație de balonare sau greață, ori vă provoacă diaree, încercați să evitați alimentele din această categorie. Există acum o gamă largă de alternative naturale, din surse vegetale, foarte gustoase, sățioase și versatile, băuturile din soia, ovăz, migdale, orez sau cocos, ba chiar tofu, cremele vegetale tartinabile sau unturile vegetale îndeplinind cu succes aceleași roluri. În plus, astfel te bucuri și de un gust bun, și de nutrienți calitativi, o cantitate mai mare de proteine și o cantitate mult redusă de calorii, față de lactatele obișnuite.

  • Lapte vegetal din Orez cu Cocos 1l Natrue

    Lapte vegetal din Orez cu Cocos 1l Natrue

    16,80 lei
    Laptele de orez este fortificat cu multe vitamine si minerale esentiale pentru o buna sanatate.O singura ceasca de lapte de orez contine 30% din necesarul de calciu si 15% din necesarul de fosfor. Aceste doua minerale sunt importante pentru dezvoltarea si mentinerea oaselor si a dintilor.Consumul de lapte de orez va da energie, ajuta la digestie si la regenerarea celulelor, proces care incetineste ...
  • Lapte vegetal din Ovaz 1l Natrue
    -30%

    Lapte vegetal din Ovaz 1l Natrue

    8,96 lei
    12,80 lei
    Ovazul are un continut mai mare de fibre decât orice alta cereala, ceea ce inseamna ca acesta ne pune la dispozitie numeroase beneficii, printre care se numara scaderea tensiunii arteriale, ameliorarea problemelor digestive, promovarea slabirii si tratarea anumitor tipuri de cancer.Laptele de ovaz este deseori folosit pentru a curata peretii intestinelor de toxine si a detoxifia fluxul sangu ...
  • Lapte vegetal din Migdale neindulcit 1l Natrue

    Lapte vegetal din Migdale neindulcit 1l Natrue

    15,60 lei
    Bautura de migdale UHT este bogata in grasimi nesaturate. Inlocuirea grasimilor saturate cu grasimi nesaturate in dieta ajuta la mentinerea nivelului normal de colesterol din sange. Continutul scazut de sodiu contribuie la mentinerea tensiunii arteriale normale.Laptele de migdale (fara aditivi) are un continut scazut de carbohidrati, ceea ce inseamna ca nu creste semnificativ nivelul zaharului din ...
  • Lapte vegetal din Soia 1l Natrue

    Lapte vegetal din Soia 1l Natrue

    11,20 lei
    Bautura de soia cu adaos de calciu si vitamine UHT.In soia se regaseste o cantitate de proteine de doua ori mai mare decat in carne.Laptele vegetal inlocuieste cu succes laptele de vaca. Este ideal pentru persoanele care sufera de intoleranta la lactoza. Daca dupa consumarea laptelui de vaca aveti senzatia de plenitudine, balonare, meteorism, dureri abdominale, diaree s-ar putea sa aveti intoleran ...

2. Încearcă să reduce factorii de stres!

În ultimul deceniu, cercetările au ajutat la descoperirea legăturii dintre digestie și depresie. De exemplu, s-a demonstrat că stresul și anxietatea intensifică simptomele sindromului de colon iritabil (IBS). La unii oameni, acești factori de stres declanșează un tip de probleme digestive, cum ar fi diareea. Pentru alții, pot provoca constipație, dureri și balonare – efecte la fel de neplăcute, de altfel.

3. Crește aportul de fibre din alimentație

Regăsite în special în fructe, legume, fasole și cereale integrale, fibrele sunt esențiale pentru menținerea regulată a mișcărilor intestinale. Obținerea unei cantități suficiente de fibre alimentare vă asigura că evitați probleme precum hemoroizii și constipația.

Totuși, este important să nu mergi prea departe în această direcție, să testezi și să îți asculți corpul. Prea multe fibre pot duce la balonare și diaree!

4. Menține-te activ!

Dacă te confrunți cu probleme digestive, ar putea fi vremea să apelezi la un sport, ori măcar mai mulți pași efectuați zilnic. Experții susțin că exercițiile fizice influențează în mod pozitiv echilibrul bacteriilor bune din intestin. În plus, în timpul activității fizice, fluxul de sânge către mușchii din sistemul digestiv crește, accelerând digestia.

Nu e nevoie să alergi un maraton pentru a-ți stimula digestia. Cercetări recente sugerează că activitatea fizică de intensitate scăzută este o modalitate foarte bună de a îmbunătăți unele tipuri de constipație și a regla, în general, tranzitul, în parametri optimi.

5. Alege suplimentele naturale potrivite

Sunt anumite suplimente alimentare care vor ușura aceste simptome pentru tine, astfel încât să îți poți trăi viața așa cum ar trebui, zi după zi. Înainte de a apela la medicație care îți poate deregla și mai mult echilibrul sistemului digestiv, apelează la remediile naturale, cu eficacitate dovedită. Pot fi prebiotice și probiotice naturale, ori un supliment multifuncțional extrem de popular: ciulinul de lapte. Este dovedit că acesta aduce beneficii pielii, oaselor, ficatului, creierului și nu numai. Puterea sa de a ajuta la ameliorarea problemelor digestive, însă, este ceea ce mulți experți în medicina pe bază de plante prezintă drept din principalele acțiuni benefice.

Similarina, substanța activă responsabilă de toate aceste îmbunătățiri, este un complex de flavonoide extras din semintele de armurariu - planta cunoscută sub numele de „ciulinul laptelui”, sau „ciulinul Mariei”. Pe lângă o serie impresionantă de alte probleme de sănătate în care reprezintă un adjuvant valoros, Silimarina favorizează eliminarea toxinelor și are un efect colagog (promovează secreția de bilă), ușurând digestia. De asemenea, este eficientă în îmbunătățirea problemelor vezicii biliare și prevenirea formării calculilor biliari.

Cu o combinație potrivită a tuturor elementelor de mai sus, starea ta de sănătate – fizică și mentală – va fi restabilită, organismul tău îți va mulțumi, iar tu te vei putea bucura din nou de toate micile plăceri ale vieții.

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.