⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Vitamine necesare in perioada sarcinii

Vitamine necesare in perioada sarcinii
     

Este extrem de important să acordăm o atenție deosebită aportului de vitamine și minerale în timpul sarcinii! Carența sau excesul lor pot influența starea de sănătate a fătului. Este recomandat ca femeile însărcinate să aibă o alimentație echilibrată, fără alimente nesănătoase de tip fast-food.

Anumite vitamine și minerale ar trebui să fie prezente în alimentația "viitoarelor" mame încă de la momentul conceperii fătului. Acidul folic, vitamina B12, calciul, magneziul, fierul și acizii grași omega sunt extrem de importanți în această perioadă. 

În primul trimestru de sarcină este recomandat consumarea zilnică de maxim 2200kcal. Este foarte importantă schimbarea alimentației în această perioadă, mai ales renunțarea la fumat, alcool și cafea. Un consum regulat și echilibrat de alimente pot asigura necesarul de vitamine și de minerale pentru dezvoltarea fătului și în această perioadă de sarcină nu ar trebui să fie necesar folosirea suplimentelor alimentare.

Din trimestrul al doilea este necesar creșterea aportului de vitamine și minerale. Crește semnificativ importanța vitaminei C și B9 (acid folic), ele fiind importante în evitarea malformțiilor congenitale.

În trimestrul al treilea este foarte important folosirea suplimentelor de vitamine și minerale, mai ales acelor care conțin vitamina D, zinc, seleniu și magneziu. Nu este recomandat combinarea suplimentelor alimentare deoarece acestea pot duce la un supradozaj! În această perioada este recomandat mărirea necesarului de calorii cu aproximatic 200kcal/zi. 

Image result for snowflake mark Știai că femeile gravide au nevoie de 20% mai multe proteine în timpul sarcinii?!

Poți să gasești proteine în cereale, semințe, nuci, leguminoase, soia sau din surse animale ca: lapte, ou, brânză sau pește. Conform specialiștilor consumarea de carne nu este recomandat gravidelor, deoarece, lângă proteine, carnea mai conține și anumite substanțe care nu sunt benefice fătului.

Iată cele mai importante vitamine și minerale:

Conform studiilor, organismul unei femeie gravide reține și absoarbe CALCIUL mai intens și are nevoie de un aport crescut din acest mineral. Fătul are nevoie de calciu pentru dezvoltarea sistemului osos și nervos și pentru a dezvolta unu ritm cardiac normal. Este recomandat un consum minim de 1000mg de calciu zilnic.

ACIZII GRAȘI (mai ales omega 3 și omega 6) au un rol foarte important în dezvoltarea retinei și a sistemului nervos! Sunt lipide care nu pot fi sintetizați de către organism, astfel este extrem de important introducerea lor în alimentație.  Acizii grași ajuta dezvoltarea neuronală, dezvoltarea funcțiilor psihice și funcționarea optimală a celulelor. Este recomandat un consum zilnic de 300mg.

ACIDUL FOLIC sau VITAMINA B9 este cea mai importantă vitamină în perioada sarcinii! Ajută creșterea țesutului matern și funcționarea normală a sistemului imunitar. Deficitul acestei vitamine poate duce la malformații congenitale, la instalarea spinei bifide (afecțiunea coloanei vertebrale). Este recomandat un consum zilnic de 400mcg care poate fi introdus în alimentație prin salată, spanac, sparanghel, gulie, broccoli, avocado, portocale, linte, mazăre, alune, nuci și cereale.

VITAMINA D ajută la menținerea optimală a nivelului de calciu și fosfor, două minerale care sunt foarte importante pentru făt (ajută în dezvoltarea oaselor și dinților). O carență de vitamina D poate duce la deformarea scheletului și afectează și greutatea bebelușului la naștere. Este recomandată o cantitate de 3000 UI de vitamina D zilnic.

FIER-ul este esențial organismului! În timpul sarcinii, gravidele au nevoie de un aport crescut de fier, deoarece crește și cantitatea de sânge în organism și este foarte important pentru dezvoltarea bebelușului și a placentei, mai ales în ultimele două trimestre. Lipsa de fier poate duce la naștere prematură! Este recomandat un consum zilnic de 27mg de fier.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.