☀ HOT DEALS ☀
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Dulciuri, patiserii.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Tulburari stomacale

Tulburari stomacale
     

 Copiii pot să sufere de aceleași probleme digestive ca și adulții, dar ei sunt, de asemenea, mai susceptibili la “crize de fiere” nespecifice și răul de mișcare.

Tulburări gastrice

Mulți copii suferă de “atacuri biliare” regulate sau tulburari gastrice – greață, vărsături, diaree, stare generală proastă, dureri de cap sau dureri de burtă. Cereți întotdeauna sfatul medicului în cazul tulburărilor digestive care durează mai mult de 12 ore.

Preparați o infuzie din cantități egale de turița-mare și Stachys officinalis și puneți două lingurițe de amestec la o ceașcă, de maxim trei ori pe zi.

Folosiți o compresă rece înmuiată în infuzie de levanțică, pentru a atenua durerile de cap, sau o compresă caldă înmuiată în decoct de scoartă de calin, pentru dureri abdominale.

Copilul trebuie să consume o cantitate suficientă de lichid, pentru a preveni deshidratarea în cazul diareei sau vomei.

Răul de mișcare

Răul de mișcare poate fi cauzat de aerul îmbâcsit, închis, de gazele de eșapament ale unui motor diesel sau un câmp vizual limitat, care deranjează echilibrul urechii interne.

Ghimbirul conține o substanță preventivă foarte eficientă. Folosiți picături de tinctură de ghimbir diluată direct pe limba, aproximativ la jumatate de oră înainte de călătorie – repetați în timpul călătoriei dacă este necesar. Biscuiții cu ghimbir, dulciurile cu ghimbir cristalizat sau bauturile cu ghimbir pot fi la fel de eficiente. Galangalul poate fi folosit în același fel.

O altă variantă este să folosiți infuzie sau tinctură de musețel, roiniță sau cununiță, înainte sau pe durata călătoriei.

Când să cereți ajutorul medicului?

      Dacă simptomele copilului dvs. le includ pe următoarele, cereți urgent ajutorul medicului:

  •  convulsii sau crize, atacuri;
  • probleme respiratorii sau letargie neobișnuită și amețeală;
  • un plânset ciudat, pe un ton foarte înalt la sugari și antepreșcolari;
  • diaree severă sau vărsături;
  • o diaree mai ușoară, care însă durează mai mult de 12 ore;
  • dacă copilul se plânge de înțepenirea gâtului, însoțită de febră, durere de cap sau erupție cutanată.

 

 

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.