⭐ OFERTA ZILEI ⭐
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Produse sanatate sexuala.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Schimbarea pielii in timpul sarcinii

Schimbarea pielii in timpul sarcinii
     

Din momentul concepției încep o serie de modificări în organsim, care servesc la dezvoltarea sănătoasă a fătului. Pe lângă creșterea burtei, schimbările hormonale și cele de țesut conjunctiv lasă urme atât în starea pielii cât și a părului.

Îngrijirea pielii

În timpul sarcinii de obicei sunt preferate preparatele din ingrediente naturale, pentru a proteja organismul de toate reactivele ți parfumurile inutile. Merită păstrate produsele anterioare care s-au dovedit a fi bune, pentru că un produs nou poate cauza reacții alergice sau iritații. În timpul sarcinii, în funcție de organism, pielea poate deveni mai grasă, pot aparea puncte negre sau coșuri sau pielea poate deveni foarte uscată, foarte dură. Pentru tratarea problemei se poate cere sfatul unui dermatolog sau cosmetician. Perioadei de sarcină este caracteristic de asemenea transpirația mai abundentă decât anterior. Pentru baie se recomandă geluri de duș sau săpunuri care au valorea PH-ului egală cu cea a pielii sau neutră.

Fără vergeturi

Odată cu creșterea fătului, crește și circumferința burtei. Dezvoltarea vergeturilor depinde în mare parte de factorii constituționali și ereditari. Merită să ne ungem pielea cu cremă încă din primele luni a sarcinii, nu doar suprafața burtei dar și sânii și coapsele, deoarece și aici pot apărea vergeturi. În ultima perioadă a sarcinii întinderea puternică a pielii cauzează mâncărimi puternice care de asemenea se poate ameliora cu ungerea regulată a pielii.

Schimbarea culorii

Din cauza schimbărilor hormonale din timpul sarcinii pistrui, alunițele devin mai închise la culoare și pot crește la marime, fiind benigne, dar merită cerută părerea unui specialist dermatolog. De asemenea mamelonul devine mai închis la culoare, în linia de mijloc a abdomenului se poate dezvolta o dunga mai închisa. Aceste modificări dispar de obicei după naștere. Pentru prevenirea tulburărilor pigmentare este recomandat ca și iarna să se folosescă o cremă corespunzătoare de protecție solară.

Îngrijirea părului

În timpul sarcinii ca urmare a creșterii producției de sebum, scalpul devine mai gras și necesită spălări mai frecvente decât înainte. În această perioadă se recomandă evitarea produselor chimice puternice pentru coafură, se recomandă, mai bine, coloranți pentru păr. Hormonii de întreținere a sarcinii impiedică căderea părului, astfel în timpul sarcinii putem obține un păr frumos și puternic, însă din a 5 lună după naștere observăm deja o intensă cădere de păr. Părul va deveni iar cel din înaintea sarcinii, cam când copilul va ajunge la prima zi de naștere.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.