Zilele Apiland
toate produsele cu -14% reducere
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Rolul magneziului in organism

Rolul magneziului in organism
     
Magneziul ocupa un loc deosebit de important in viata omului sanatos si nu poate fi ignorat atata timp cat el intervine in intregul ciclu al vietii: fecundare, gestatie, nastere, crestere, imbatranire si moarte. Magneziul intervine in toate cele trei metabolisme principale: glucidic, lipidic si proteic, precum si in activitatea a aproximativ 300 de enzime, cu repercursiuni importante asupra organismului.
 
La nivelul sistemului nervos si muscular, magneziul are un efect de sedativ. Scade excitabilitatea centrilor nervosi si a sistemului periferic si vegetativ, avand rol si in fiziologia somnului. Magneziul are la nivelul fibrei musculare efect miorelaxant si musculotrop, crescand randamentul energetic muscular. 
 
Acesta are efect antihipoxic si antiischemic, deci are efect cardioprotector. La nivelul aparatului vascular si hematologic, are efect vasodilatator si protector al peretilor vasculari, prin impiedicarea depunerilor de calciu, respectiv a alterarilor tesutului conjunctiv la acest nivel.
 
De asemenea are rol antitrombotic, fiind stabilizator atat al trombocitelor, cat si al eritrocitelor. La nivelul sistemului endocrin, magneziul participa la sinteza unor hormoni (insulina), stocarea, (catecolamine) si eliberarea lor. Activieaza mobilitatea spermatozoizilor, are efect tocolitic asupra uterului si asigura o troficitate buna a fatului.
 
La nivelul ochilui magneziul impiedica opacifierea cristalinului; intervine, de asemenea, in diferite procese de aparare (antistres, antihipoxic, antianafilactic, antiinflamator, antitoxic etc.)
 

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.