☺ HAPPY HOURS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Slabire, dieta, frumusete.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Remedii naturale pentru combaterea anxietății la copii

Remedii naturale pentru combaterea anxietății la copii
     

Stresul și anxietatea sunt experiențe obișnuite pentru majoritatea oamenilor. La fel ca și adulții, copii și tinerii se simt uneori îngrijorați și anxioși. Dacă anxietatea copilului tău începe să îi afecteze bunăstarea, este posibil să aibă nevoie de ajutor.

 

Ce îi îngrijorează pe copii?

Sursele de anxietate din copilărie includ predispoziții genetice, probleme de mediu și diferite afecțiuni (autismul, ADHD, tulburarea de procesare senzorială, dizabilitatea învățării)

Copii se pot simți neliniștiți de diferite lucruri la diferite vârste. Multe dintre aceste griji sunt o parte normal a creșterii. De la vârsta de aproximativ 6 luni până la 3 ani, este foarte frecvent ca cei mici să aibă anxietate de separare. Pot devein agitați și pot să plângă atunci când sunt separați de părinți sau îngrijitori. Aceasta este o etapă normală în dezvoltarea unui copil și ar trebui să se oprească în jurul vârstei de 2 până la 3 ani.

De asemenea, de obicei cei preșcolari tind să dezvolte frici sau fobii specific. Temerile obișnuite în copilăria timpurie includ animale, insecte, furtuni, înălțimi, apă, sânge și întuneric. Aceste frici dispar de obicei treptat singure.

 

Care sunt semnnele anxietății la copii?

Când copiii mici se simt anxioși, nu pot întodeauna să înțeleagă sau să exprime ceea ce simt. Este posibil să observi:

 • Îngrijorare excesivă
 • Oboseală
 • Probleme de concentrare
 • Iritabilitate
 • Furie
 • Dureri de stomac
 • Dureri de cap
 • Tensiune musculară
 • Probleme de somn
 • Urinare frecventă
 • Transpirație excesivă
 • Comportament hiperactiv

 

 Iată câteva remedii naturale care ar putea ajuta:

 1. Mușețelul – Probabil știi că mușețelul este un ingredient obișnuit pentru ceaiul de plante. Unii oameni consumă ceai de mușețel din cauza gustului. Alții consumă ceaiul de mușețel întrucât ajută la calmarea minții.
 2. Valeriana – Unele studii arată că rădăcina de valeriană are un impact important asupra nivelelor de anxietate.
 3. Uleiuri esențiale pentru anxietate – Uleiurile esențiale au proprietatea de a ameliora simptomele fizice și psihice ale depresiei, în timp ce altele îmbunătățesc calitatea somnului dar și starea de spirit.
 4. Lavanda – Familiară pentru majoritatea dintre noi ca fiind una dintre cele mai frecvente plante folosite pentru relaxare, lavanda reduce anxietatea la copii prin calmarea sistemului nervos.
 5. Sunătoarea – Cunoscută de mult timp pentru a fi un stimulent al dispoziției, sunătoarea s-a dovedit că reduce atât anxietatea, cât și tulburările de atenție la copii, atunci când sunt combinate cu floarea pasiunii și rădăcina de valeriană.
 6. Floarea pasiunii – Floarea pasiunii se menține în studiile privind reducerea simptomelor tulburărilor de atenție la copii și a anxietății.

 

Cauzele anxietății

Sursele de anxietate din copilărie includ predispoziții genetice, probleme de mediu și diferite afecțiuni cum ar fi autismul, ADHD, tulburarea de procesare senzorială, dizabilitatea învățăriii.

Ca părinte ai putea să te simți copleșit și îngrijorat de anxietatea copilului tău, dar există tratamente naturale eficiente. Încearcă unul dintre aceste remdii naturale și copilul tău va avea de câștigat! Webshop-ul VitaMix  va oferi cele necesare copilului tău!

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.