✨ Reducere de -12% la toate produsele de pe site-ul nostru ✨
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Prima luna a bebelusului nostru

Prima luna a bebelusului nostru
     

Când ajungi acasă cu bebelușul de la spital, primești foarte multe sfaturi în legătură cu îngrijirea lui. Cel mai important esta să procedezi așa cum crezi tu ca este cel mai bine. Nu există bebeluș comun, copilul tău va fi unic pentru tine cum mănâncă, doarme sau chiar plânge.

În primele săptămâni începe să iasă la suprafață personalitatea copilului, dacă este tăcut sau gălăgios, agitat sau foarte liniștit.
Vor fi perioade foarte agitate, când nimeni nu poate explica ce se întâmplă, dar tu trebuie să experimentezi care este poziția lui preferată când se liniștește cel mai bine.

Cordonul ombilical cade cam în a doua săptămână după naștere, dar sunt bebeluși la care doar în a treia săptămână. Până nu cade cordonul ombilical, nu ai voie să faci baie bebelușului, doar să îl stergi cu un burete.

În prima săptămână, bebelușul doarme cam 12 ore pe zi, dar după ce va trece peste trauma cauzată de naștere, va dormi mai puțin, iar cam după 2 luni se ve regla programul lui de somn.

Bebelușilor de vârsta asta li se face foame cam în 2-3 ore, iar dacă îi este foame trebuie alăptat. Încerca să-l alăptezi cât mai încet , în timpul mâncării să se odihnească de mai multe ori, iar după mâncare o jumatate de oră să fie ținut în șezut.

Dacă pe corpul sau fața bebelușului observi diferite zgârieturi, însemană că este timpul să îi tai unghiile. Cel mai indicat este cand doarme. Folosește o forfecuță rotundă, taie unghia dreaptă, dar ai grijă, nu prea aproape de piele.

Ca proaspăt părinte, sigur vei avea o mulțime de întrebări în legătură cu îngrijirea bebelușului tău, în acest caz nu ezita să ceri părerea medicului pediatru sau a medicului de familie.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.