⏰ PROMOTIA ZILEI
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Poti avea menstruatie in timpul sarcinii?

Poti avea menstruatie in timpul sarcinii?
     

Deși este posibil ca femeile să aibă sângerari în timpul sarcinii, acest lucru nu se va datora ciclului menstrual.

Unele femei nu au menstruație în perioade de alăptare. Cu toate acestea, ele pot deja începe să ovuleze din nou la scurt timp după naștere. Prin urmare, se recomandă o forma de contraceptie și în timp ce o femeie alaptează, dacă nu dorește să rămână din nou gravidă.

Ciclul menstrual apare pentru a facilita sarcina. Ciclul începe în prima zi a unei perioade și se termină în prima zi a perioadei următoare.

Ovulația, când ovarul elibereaza un ovul, apare la jumatatea ciclului.

Un ovul este viabil pentru aproximativ 12-24 de ore după ce o femeie ovulează. Dacă spermatozoizii sunt prezenți si capabili sa fertilizeze ovulul, ovulul se va atașa de peretele uterin, ceea ce va duce la sarcină.

Dacă nu exista fertilizare, se va produce o nouă menstruație, iar corpul va elimina o parte a peretelui uterin, astfel încât să poată începe un nou ciclu menstrual.

 

Primul trimestru

Sângerarea tinde să fie mai frecventă în timpul primului trimestru.

O femeie poate experimenta, de asemenea, schimbări în celulele cervicale în timpul sarcinii, ceea ce poate provoca o ușoară sângerare, mai ales după ce a facut sex.

Alte cauze de sângerare în primul trimestru includ:

- sarcina ectopica, care reprezintă o urgență medicală

- o infecție

- pierderea sarcinii

- hemoragie subchorionică, denumită și hematom subchorionic, atunci când apare sângerare între peretele uterin și placentă

- boala trofoblastică gestatională (GTD), este o condiție foarte rară care poate simula sarcină prin provocarea unei tumori care poate conține țesut fetal anormal

Dacă o femeie suferă de sângerare în orice stadiu al sarcinii, trebuie să observe culoarea, cantitatea și coerența hemoragiei și să consulte un medic.

Femeile ar trebui să solicite asistența medicală de urgență pentru sângerare în timpul sarcinii, dacă au simptome suplimentare care includ:

- durere și crampe

- amețeli sau leșin

- sângerari severe sau cheaguri de trecere

- durere severă în stomac și pelvis

- sângerare de un roșu aprins

Sângerarea vaginală și durerea pelviană la începutul sarcinii pot fi un semn al sarcinii ectopice, în special dacă aceste simptome apar înaintea unei ecografii inițiale. Orice femeie care suspectează o sarcină ectopică ar trebui sa vadă un medic cât mai curând posibil.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Ce trebuie să știm despre drojdia de bere?

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.